Buitenlandse verenigingen

Buitenlandse verenigingen European Golf Association

 
De European Golf Association (opgericht in 1937), beter gekend onder de naam ‘EGA’ is de Europese vereniging van de nationale golf federaties.De “core business’ van de EGA is de organisatie van de Europese kampioenschappen amateur zowel individueel als in ploeg alsook de harmonisatie van de berekening van de handicaps voor de Europese amateur golfers. 
Enkel de nationale Europese golffederaties voor amateurs zijn lid van de EGA (43 landen). 
www.ega-golf.ch

 R&A


De R&A opereert vanuit St Andrews met de toestemming van 143 verenigingen (zowel amateur als professioneel) en in naam van over 30 miljoen golfers in 128 landen.

De R&A is verantwoordelijk voor :

- de ‘Rules of golf’. Voor de Verenigde Staten en Mexico  is de USGA het bestuursorgaan met wie de R&A de ‘Rules of Golf’ uitgeeft.
- de organisatie van professionele wedstrijden zoals de ‘The Open Championship’.
- de organisatie van internationale amateur wedstrijden (Britisch Amateur, enz.) en ook, in samenwerking met de EGA, wedstrijden in team zoals de Trophée Jacques Léglise (ontmoeting GB&I – Continentaal Europa Boys U18) en de St. Andrews Trophy (ontmoeting GB&I – continentaal Europa Men)
www.randa.org


 International Golf Federation 


De ‘International Golf Federation’ (IGF) is de internationale golffederatie die optreedt als promotor van golf als Olympische sport. De IGF organiseert ook de World Amateur Team Championships ‘Eisenhower Trophy’ (Men) en de ‘Espirito Santo Trophy’ (Ladies).
www.internationalgolffederation.org


Terug naar boven