G-golf

De Koninklijke Belgische Golf Federatie ziet het als één van haar belangrijkste taken om (jonge) amateurs en professionele topspelers te ondersteunen en te helpen, zonder discriminatie!

Elke valide of mindervalide speler kan deelnemen aan de wedstrijden als hij aan de criteria qua leeftijd en hcp voldoet. Om de deelname te vergemakkelijken stellen we een golfkarretje ter beschikking.

De federatie maakt deel uit van de EDGA (European Disable Golfers Association).

Volgens de administratieve en sportieve criteria heeft elke al dan niet valide speler het recht op dezelfde financiële steun (subsidies/beurzen).

De ontwikkeling en ondersteuning van Handigolf in België ligt ons nauw aan het hart, en dit op elk niveau. In samenwerking met AFGolf en Golf Vlaanderen ondersteunen en subsidiëren wij initiatieven om het beoefenen van handigolf in ons land te vergemakkelijken. Voor zowel jong als oud zijn er tal van clubs die handigolfers verwelkomen. Veel Belgische golfclubs beschikken over toegankelijke infrastructuur voor handigolfers. Ze spelen immers op dezelfde parcours als valide spelers. Naargelang de handicap moeten bepaalde maatregelen en uitrustingen bedacht worden. Verschillende Belgische clubs hebben deze maatregelen getroffen zodat iedereen er terechtkan.

Advies nodig?

We zijn er om u te helpen. Afhankelijk van uw handicap heeft u aangepast materiaal nodig in functie van uw lichaamsbouw, uw spelniveau, enz. Er bestaan speciale uitrustingen zoals buggies (speciale rolstoelen om te golfen). Neem contact op met de club waar u naartoe wenst te gaan; misschien hebben zij het materiaal ter beschikking.
Boulevard Louis Schmidt 87/6,
1040 Bruxelles

+32 (0)2 672 23 89

Meld u aan voor onze newsletter
© 2018 Royal Belgian Golf Federation    |    Privacybeleid     |    Disclaimer
Made with love by Créatonit