LIVE : Federal Summer Prize La Bruyère Leaderboard

In de week van 15 augustus was de Royal Bercuit Golf Club in Grez-Doiceau gastheer van het traditionele National Juniors Championship. Op 13 augustus werden de golfplannen doorkruist door de loden hitte. Geen golf dus. Daardoor viel de beslissing in de categorieën U14-U16-U18 over drie ronden (cut na de eerste twee) en voor de categorie U12 over één enkele ronde.

Die bijzondere omstandigheden inspireerden de meeste favorieten om iets sneller op de voorgrond te treden. Zoals Chloé Lam (Royal Hainaut) dat ook deed. Zij won met de vingers in de neus de categorie U12 dankzij een kaart van 76 (+4). De beste ereplaatsen waren voor Aurore du Parc Locmaria (Ravenstein) op acht slagen en Julie Van Waetermeulen (Antwerp) op negen. Bij de jongens ging het er heel wat spannender aan toe. Victor Bernardini (Royal Waterloo) en Baptiste Lebrun (Royal Bercuit) zorgden voor een mooi duel waarin Bernardini zich in de slotfase de betere toonde. Hij won met +3 en met twee slagen voorsprong op Lebrun.

In U18 ging de titel naar Callum McLean, een Antwerpenaar met Schotse roots. De speler uit Ternesse haalde zijn slag thuis met vier onder par (70-72-70). Dat was twee slagen beter dan Ken Cremers, die het thuisvoordeel had en dit ook illustreerde met een uitstekende openingsronde van 68 slagen. McLean en Cremers werden ook één en twee in het klassement ‘Boys overall’. Arthur Estas, vorig jaar nog winnaar in U16 vóór McLean, moest dit keer genoegen nemen met de 4e plaats.

Arthur Haghedooren (Keerbergen) toonde zich de beste in U16. Hij won met één slag onder par (75-70-70) en met acht slagen voorsprong op runner-up Julien Dulait (Ravenstein). In U14 werd favoriet Louis Dirickx de logische winnaar op zijn thuisbaan. Hij had vijf slagen voorsprong op Lukas Vandervennet (La Tournette).

Bij de Girls herhaalde Sixtine de Cordes (Ravenstein) – vorig jaar winnaar in U16 voor Mirthe Waumans – dit kunststukje bij de U18. De speelster uit Tervuren won dit keer met twee slagen voorsprong op de Antwerpse (enkele dagen geleden nog winnaar van het Omnium). De 3e plaats was voor Audrey Lam (Royal Waterloo) op vier slagen. Met andere woorden: hetzelfde podium als voor het klassement van alle categorieën, want bij de Belgische juniores is dit trio momenteel te sterk voor de concurrentie. In U16 ging de titel naar Laetitia Vandeplas (Bercuit). Ashling Poynton (Keerbergen), vorig jaar kampioen in U12, toonde zich dit keer ongenaakbaar in U14.