LIVE : Junior U12 - U14 La Tournette Leaderboard

Het Belgian Team nam deel aan het European Team Championship an de European Nations’ Cup for Golfers with Disability, die plaatsvonden van 18 tot 20 juli in de Golfclub Hösel in Duitsland.

Het European Team Championship werd gespeeld in drie strokeplay rondes: de eerste in foursome, de tweede in greensome en de derde in 4BBB. Het team, bestaande uit Graham Freeman, Xavier Vanderhaeghe, Peggy Gijsels en Senne Nuyens, eindigde op de 7e plaats in het kampioenschap. Onder leiding van coach Patsy Van Baarle en kapitein Stefan Cramers, behaalden ze scores van 201 in de eerste ronde, gevolgd door 178 en 167 in de volgende rondes. Met een totaalscore eindigde het team op 8 slagen van Duitsland.

België verdedigde ook zijn titel in de European Nations’ Cup, gewonnen in 2022 in Koksijde Golf Ter Hille. De formule van dit toernooi is hetzelfde als die van het European Team Championship, met als verschil dat het in stableford wordt gespeeld. Over drie dagen speelden de spelers eerst in foursome, vervolgens in greensome en ten slotte in 4BBB. Het team, vertegenwoordigd door Liliane Cambré, Arwen Duerinckx, Ronny Verest en Olivier Melebeck, stond onder leiding van coach Diego Garcia en kapitein Bruno Sion. Na de laatste ronde, met een totaal van 203 stb, slaagden ze er helaas niet in de beker dit jaar te behouden. Ze eindigden echter op de 5e plaats, voor Zwitserland.

We zien elkaar terug in 2026 voor het volgende European Team Championship for Golfers with Disability.