LIVE : Federal Summer Prize La Bruyère Leaderboard

Het Royal Limburg Golf organiseerde het eerste weekend van augustus het Belgian International Championship. Dit is een prestigieuze competitie op Europees niveau in verschillende leeftijdscategorieën, zowel voor spelers ouder dan 50 jaar als voor spelers ouder dan 60 jaar.

Bij de senioren was het de Nederlander Michiel Franken (Eindhoven) die zegevierde na een play-off tegen de Duitser Ulrich Schulte (Bochumer Golf Club). Beide spelers stonden gelijk op par na drie rondes competitie, waarbij de Duitser een achterstand van drie slagen inhaalde op de laatste dag. Michiel Franken, die de beste kaart van het toernooi had (69) tijdens zijn eerste ronde, hield stand ondanks een bogey op hole 18 en won uiteindelijk de play-off. De Duitser Ulrich Schulte troostte zich door de beker bij de 60+ te winnen, met zeven slagen voorsprong op de Brit Gary Earl van de Ferndown Golf Club.

Voor België was Jean-Christophe Beyne (Rigenée) lange tijd in de race voor de titel, vooral dankzij zijn eerste rondes van 73 en 71 slagen. De Brabander had echter een moeilijke laatste negen holes (+5), mede door een ongelukkige triple-bogey op hole 18. Hij eindigde uiteindelijk op de 3e plaats samen met twee Nederlanders (+4). Opmerkelijk was ook de mooie 6e plaats van Sébastien Wulf (Waterloo), dankzij een laatste ronde in par (72). Michael Jones (Waterloo), Pascal Briffeuil (Naxhelet) en Olivier Jamar (Zoute) eindigden net buiten de top 10, terwijl de cut op +16 was vastgesteld na de eerste twee rondes, waarbij de top 42 en ex-aequos doorgingen.

Bij de senioren dames ging de overwinning naar Sylvie Van Molle (La Bruyère), die de concurrentie gemakkelijk de baas was met een laatste ronde van 69 slagen. Dit stelde haar in staat om uiteindelijk op par te eindigen na drie rondes, met zeven slagen voorsprong op de Italiaanse Isabelle Calogero en negen slagen op de Franse Charifas Lemesle (Champagne). Annick Riff (Royal Hainaut), die lange tijd in de race was voor de overwinning, had een zeer moeilijke laatste dag, haar kaart van 80 slagen bracht haar uiteindelijk op de 5e plaats. Ze eindigde ook als runner-up bij de 60+, achter een ongenaakbare Sylvie Van Molle. Opmerkelijk is dat Lydia Vanaken (Spiegelven) een plaats in de top 10 behaalde, terwijl Sophie Tornel (Ravenstein) en Véronique Van Hovell (La Bruyère) iets verderop eindigden in het klassement, waarbij de cut op +20 was vastgesteld.