LIVE : National 4BBB & Foursome Rigenée Leaderboard

Verenigingen & links

Belgische verenigingen

De ‘Association Francophone Belge de Golf’ (AFGolf) bestaat sinds 2001. De belangrijkste taken van de AFGolf zijn : de promotie van de golfsport, de organisatie van recreatieve en competitieve wedstrijden en talentdetectie via de Kids tour en regionale trainingen.

www.afgolf.be

Golf Vlaanderen bestaat sinds 2001. De belangrijkste taken van Golf Vlaanderen zijn o.a. : de promotie van de golfsport, de organisatie van recreatieve en competitieve wedstrijden en talentdetectie via de Kids tour, regionale trainingen, Topsportschool en Top Golf Vlaanderen.

www.golfvlaanderen.be

De Professional Golfers Association of Belgium is de profliga voor Touring pro’s en teaching pro’s in België. Het doel is : “To promote interest in the game of golf; to protect and advance the mutual and trade interest of its Members; to arrange and hold meetings periodically for the Members;…

www.pga.be

Buitenlandse verenigingen

De European Golf Association (opgericht in 1937) is de Europese vereniging van de nationale golffederaties. De ‘core business’ van de EGA is de organisatie van de Europese kampioenschappen amateur zowel individueel als in ploeg alsook het uniformiseren van het handicapsysteem voor de Europese amateur golfers. Enkel de nationale Europese golffederaties voor amateurs zijn lid van de EGA (43 landen).

www.ega-golf.ch

De Disabled Golf Association (EDGA) werd in 2000 opgericht door organisaties die gehandicapte golfspelers uit zeven landen vertegenwoordigden. Vandaag zijn dit al 23 landen. Als Europese organisatie bevindt de EDGA zich in een unieke positie om initiatieven te ondersteunen die de ontwikkeling van golf voor mindervaliden in Europa stimuleren.

www.edgagolf.com

De R&A opereert vanuit St Andrews met de toestemming van 143 verenigingen (zowel amateur als professioneel) en in naam van meer dan 30 miljoen golfers in 128 landen. Verantwoordelijk voor de ‘Rules of golf’, de organisatie van professionele wedstrijden, internationale amateurwedstrijden alsook teamwedstrijden in samenwerking met de EGA.

www.randa.org/

De ‘International Golf Federation’ (IGF) is de internationale golffederatie die optreedt als promotor van golf als Olympische sport. De IGF organiseert ook volgende World Amateur Team Championships: de ‘Eisenhower Trophy’ (Men) en de ‘Espirito Santo Trophy’ (Ladies).

www.igfgolf.org/

Professionele Tour

Dit is het grootste mannelijke professionele golfcircuit van Europa. De toernooien vinden plaats over de hele wereld.

www.europeantour.com/

Dit is de tweede professionele golfcircuit dat toegang geeft tot de European Tour voor alle spelers die het seizoen in de Top 15 hebben afgesloten.

www.europeantour.com/challengetour/

De Alps Tour is een wedstrijdcircuit voor jonge professionals om ervaring op te doen voor ze deelnemen aan de Challenge Tour en de beroemde European Tour.

www.alpstourgolf.com

De Pro Golf Tour wordt door de European Tour beschouwd als een opstapje naar de Challenge Tour. Elke speler die op het einde van het seizoen bovenaan de rangschikking van de Pro Golf Tour staat (Top 5) mag het jaar daarop deelnemen aan de Challenge Tour. www.progolftour.de
Net zoals de Alps Tour of de Pro Golf Tour geeft deze tour spelers de kans hun eerste stappen te zetten in de professionele golfwereld. Als ze hier goede resultaten neerzetten kunnen ze ook deelnemen aan de Challenge Tour.

www.europrotour.com/

Dit is het vierde wedstrijdcircuit in Europa en biedt de beste spelers van deze Tour de kans om naar een hoger niveau, zijnde de Challenge Tour, over te stappen. De toernooien worden in het noorden van Europa georganiseerd.

eccotour.org/nordicgolfleague/

Komende van de European Tour, is de Staysure Tour voor professionele golfers van 50 jaar en ouder gereserveerd. Het is beter bekend als de European Senior Tour.

www.europeantour.com/staysuretour

De LET is het professionele golfcircuit voor de vrouwen. Deze toernooien worden voornamelijk in Europa gespeeld maar ook in Australië of in Afrika.

ladieseuropeantour.com

Deze Tour werd opgericht om professionele speelsters de kans te geven om zich via verschillende toernooien in Europa te kwalificeren voor deelname aan de Ladies European Tour.

www.letaccess.com

Zoals de naam aangeeft is de Professional Golf Association een Amerikaanse tour waar de beste mannelijke spelers uit de Verenigde Staten en Noord-Amerika het tegen elkaar opnemen. Deze toernooien worden over de hele wereld gespeeld.

www.pgatour.com

Dit is het Amerikaanse circuit van een niveau lager dan de PGA Tour, een beetje het equivalent van de Challenge Tour in Europa. De wedstrijden worden voornamelijk in de Verenigde Staten gespeeld.

www.pgatour.com/webcom

De PGA Champions Tour wordt georganiseerd door de PGA Tour en is voorbestemd voor mannen boven de 50 jaar. Heel wat professionele spelers met meerdere overwinningen in de PGA Tour op hun palmares, zetten hun carrière verder in de Champions Tour.

www.pgatour.com/champions

De Ladies Professional Golf Association is een Amerikaanse organisatie voor vrouwelijke professionele golfers. De meeste toernooien worden in de Verenigde Staten gespeeld.

www.lpga.com

Dit is een Amerikaans profcircuit voor vrouwen. Net zoals de LETAS geeft de Symetra Tour de beste speelsters van de Tour de kans om toe te treden tot de LPGA.

www.symetratour.com

Naast de Masters, de US Open en de USPGA is The Open een van de vier grand slams. Hier nemen de beste spelers van de wereld, die actief zijn op de European Tour en/of de PGA, het tegen elkaar op.

www.theopen.com

De Asian Tour is een serie van golftoernooien voor mannelijke professionals in Azië. Deze tour maakt deel uit van de zes grote wedstrijdcircuits van de internationale Federatie.

www.asiantour.com

Het is een van de zes grote professionele wedstrijdcircuits voor mannen, naast de PGA Tour, de European Tour, de Asian Tour, de Japan Golf Tour en de Australasian PGA Tour. In deze Tour nemen spelers uit Zuidelijk Afrika het tegen elkaar op.

sunshinetour.com

Paneel van vier jaarlijkse golftoernooien voor professionele spelers gemaakt door PGA-circuits.

www.worldgolfchampionships.com

Golffederaties per land

Austrian Golf Association

https://www.golf.at/Startseite

Royal Canadian Golf Association

http://golfcanada.ca/

Czech Golf Federation

http://www.cgf.cz/

Danish Golf Union

https://www.golf.dk/

English Golf Union

https://www.englandgolf.org/

Finnish Golf Union

https://golf.fi/

French Golf Federation

https://www.ffgolf.org/

German Golf Federation

http://www.golf.de

Fédération Luxembourgeoise de Golf

https://www.flgolf.lu/home

Golf Union of Iceland

https://golf.is/

Golfing Union of Ireland

https://www.golfnet.ie/

Italian Golf Federation

http://www.federgolf.it/

Netherlands Golf Federation

https://www.ngf.nl/

Norwegian Golf Federation

https://www.golfforbundet.no/

Portuguese Golf Federation

http://portal.fpg.pt/

Scottisch Golf Union

https://www.scottishgolf.org/

Royal Spanish Golf Federation

http://www.rfegolf.es

Swedish Golf Federation

https://golf.se/

Swiss Golf Association

http://www.golfsuisse.ch

Golf Union of Wales

http://www.walesgolf.org/