De Koninklijke Belgische Golf Federatie is verheugd de benoeming van Ben Ooms als Secretaris Generaal aan te kondigen.

Ben heeft een carrière bij Defensie achter de rug als Luchtmachtofficier. Hij bekleedde er talrijke functies, zowel op het niveau van de operaties als in het domein van beheer en beleid.

Golf is steeds zijn passie geweest en na een korte startperiode bij Duisburg Military Golf Club werd Ben lid in zijn buurt bij Witbos Golf Club. Als past captain van de club is hij er nog steeds actief lid en vrijwilliger en speelt hij aan een handicap van 4. 

Na zijn carrière bij Defensie is Ben Ooms manager op Royal Antwerp Golf Club en op Rinkven International Golf Club geweest. Daar heeft hij ervaring opgedaan in clubbeheer en grote tornooien mee kunnen organiseren, zoals BIAC, Letas en BKO. Ben is eveneens actief als lesgever bij de PGA of Belgium waar hij de cursus algemeen en golfclub management voor golf professionals geeft. Als club manager en club captain volgde hij vanuit zijn interesse voor duurzaam terreinbeheer regelmatig de vergaderingen van de Greenkeepers Association of Belgium.

Zijn competenties op gebied van people management, administratie en financiën alsook zijn professionele ervaring in club management maken hem de uitgelezen persoon om de KBGF te leiden en de ambitieuze vooropgestelde doelstellingen te verwezenlijken.

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Golf Federatie wenst hem alle succes toe.