LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard
Het eerste weekend van juni stond helemaal in het teken van het National Senior Championship. Dat ging door in de Royal Golf Club du Hainaut in Erbisoeul. Het toernooi werd afgewerkt over 36 holes op de traditionele combinatie Bruyères-Quesnoy. Bij de Heren ging de titel naar Stefan Boschmans. De Antwerpse advocaat haalde het met 5 onder par (69 & 70). Hij won met acht slagen voorsprong op Sébastien Wulf (Waterloo) en negen op Patrick Renard (Sart-Tilman). Boschmans schrijft zijn naam bij op de erelijst na Michael Jones (2023), Fabrice Haussy (2022) en Frank Stockmans (2021).

Bij de 65+ was de titel voor Jean-Pierre Bousmanne (Royal Waterloo). Hij was ook de enige met een kaart onder 80 (81-77). Bousmanne deed zo beter dan zijn clubgenoot Marc Mortier, al vier keer runner-up in deze categorie. Het brons werd gedeeld door een duo van Royal Hainaut: Marc Vanbeneden en Michel Renaux. Zij finishten op vijf slagen van Bousmanne.

Geen verrassingen bij de Ladies waar Isabelle Dumont (Waterloo) een logische titel liet bijschrijven. Op haar beide kaarten in 73 slagen prijkten telkens drie birdies tegen vier bogeys. Zij volgt op de erelijst Sylvie Clausset op. De speelster van Bercuit won de vorige drie edities, maar was dit jaar spijtig genoeg niet van de partij. Véronique Van Hovell (La Bruyère), die dankzij een uitstekende birdie-birdie finish een kaart van 71 binnenbracht na een 78 in de eerste ronde, werd runner-up op drie slagen. De terugkerende Sophie Tornel (Ravenstein) vervolledigde het podium.

Bij de 65+ kwamen de vier deelneemsters allemaal van de Koninklijke Golf Club van België. Anne-Françoise Decoster veroverde de Belgische titel voor Véronique de Broqueville.