Beste Spelers,

Zoals beloofd communiceren we met u met elke update over het Covid19 virus en de beslissingen van de overheden en de golffederaties in België.

  • Lockdown tot en met 19 april 2020

Maandag 16 maart is er overleg geweest binnen de Nationale Veiligheidsraad ivm buitensporten. Ons voorstel om ‘vrij golfen’ mét voorwaarden toe te laten zijn daar besproken. De beslissing van de crisis cel is echter duidelijk: geen versoepeling mogelijk. Vrijdag 27 maart wordt de lockdown verlengd tot en met 19 april 2020.

Ze namen deze beslissing voor twee reden:
– Iedereen moet Covid19 serieus nemen. Alleen door alle sociale contacten te beperken kan deze epidemie ingedijkt worden
– Handhaving van een eventuele versoepeling niet te controleren valt. En jammer genoeg heeft iedereen, ook de overheden, moeten vaststellen dat er clubs waren die zelfs zondag nog opengesteld werden.

  • Kalenders van de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf

Dinsdag 17 maart hebben de voorzitters van de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf vergaderd. Ze hebben besloten om alle wedstrijden en evenementen tot en met 03 mei 2020 uit te stellen. Het gaat om alle wedstrijden en activiteiten die door de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf worden georganiseerd. We zullen proberen voor elke wedstrijd en evenement een oplossing te vinden.

Dit betekent dus dat de Interclubs Junioren afgelast worden. Ze zullen verplaatst worden -voor zover het kan- naar de week van 10 augustus. Dit moet nog worden bevestigd door onze sportcommissie. Ook de opendeurdag op 19 april gaat bijgevolg niet door via de regionale federaties. De Interclubs Men & Ladies worden afgelast.

  • Selectiecriteria voor het Belgian Team

Voor het Belgian team zullen de selectiecriteria samen met de coaches en de sportcommissie worden aangepast.