LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Na de eerste twee speeldagen in round robin zijn de grote lijnen al duidelijk in de verschillende poules van Divisie 1. In Men I kunnen nog zeven teams zich plaatsen voor de halve finales. Vijf daarvan hebben hun lot in eigen handen. In Ladies I, waar een andere formule gehanteerd wordt (twee poules van 6, een foursome en vier singles per wedstrijd), krijgen we ongetwijfeld een razend spannend slot op de 3e competitiedag die zal doorgaan op zaterdag 11 september. Vanaf zondag krijgen we dan de halve finales.

 

Men I Divisie 1

Poule A

Antwerp en Ravenstein wonnen hun twee wedstrijden. Beter nog: zij haalden zeer zwaar uit. Antwerp won voor eigen fans met 7-0 van Limburg en 5-2 van Cleydael. De jonge U14 Sébastien de Vooght zorgde voor ophef door zijn beide foursomes te winnen: de eerste met Philippe Vandelinden, de tweede met Jamie Donaldson. Ravenstein zette zichzelf onder druk door zijn twee ochtendfoursomes te verliezen tegen Cleydael, maar won daarna wel zijn vijf singles (winst voor James Skeet, Cédric van Wassenhove, Steven De Wispelaere, Maxime Palenik en Cédric de Woot). Op zondag en tegen Limburg verloor enkel Edouard du Monceau een duel tegen Friso Den Boer.

Antwerp en Ravenstein kunnen zich zaterdag allebei nog plaatsen. Bij verlies met 3-4 cijfers (mogelijk zelfs met 2-5) finisht de tweede van deze poule inderdaad als beste tweede omdat hij meer wedstrijden heeft gewonnen dan de tweedes in de andere poules.

Poule B

Na winst in zijn eerste twee wedstrijden kan er Royal Waterloo nog weinig gebeuren op de weg naar de halve finales. Als de vertegenwoordigers van Waterloo zaterdag minimaal drie partijen winnen tegen Keerbergen is de buit binnen. Ze moeten wel op hun hoede zijn voor Sept Fontaines dat nog altijd een waterkans maakt om zich te plaatsen. Daarvoor moet het dan wel met 7-0 winnen van La Bruyère, dat de voorbije seizoenen een aantal spelers zag vertrekken (waarbij Omniumwinnaar James Meyer de Beco, nu bij Naxhelet), terwijl Louis Theys is teruggekeerd naar zijn campus in de USA.

Zeer bepalend was de eerste wedstrijd die door Waterloo met 4-3 werd gewonnen van Sept Fontaines. Daarbij ging het er heel spannend aan toe, want drie partijen werden beslist op de 19e hole en twee op de 18e. Het was de jonge Nicolas Normand die het verschil maakte met winst in zijn foursome (samen met Sébastien Wulf) tegen het duo Vendredi-Mertens en met een overwinning in zijn single met 4&3 tegen Nicolas Benon.

Poule C

Rinkven en Rigenée wonnen hun beide openingsduels met identiek dezelfde cijfers: 5-2 tegen Sart-Tilman en 4-3 tegen La Tournette, waarbij de mannen uit Nijvel telkens stevig van zich afbeten, met onder meer ex-pro Hugues Joannes Jr. tussen de lijnen. De beslissing valt zaterdag. Rinkven kiest voor een verjongd team met naast het jonge Oekraïnse talent Lev Grinberg ook Maxime Leys (Belgisch kampioen U16) en Ryan Lundh. Rigenée ziet zich versterkt met de komst van Jean de Wouters, Alexandre Bailly en Jonathan Wei. Een andere troef is de jonge Hugo Duquaine die eveneens zijn beide partijen won.

Te noteren dat de Interclubs Men I Divisie 2 in strokeplay werden afgewerkt op het parcours van Rigenée. James Meyer de Beco (Naxhelet) was duidelijk de beste in de competitie individueel (67-69, -10!). Hij won met 10 slagen voorsprong op Julien Richelle (Latem) en 13 op Pierre-Alexis Rolland (Hulencourt). Naxhelet, Ternesse, Latem en Bercuit bezetten de vier promotieplaatsen in het klassement per club. Volgend jaar zullen 16 teams samen Divisie I invullen.

 

Ladies I Divisie 1

Poule A

Latem staat er bijzonder goed voor om de halve finales te bereiken, want het is het enige ongeslagen team tot dusver (3 zeges). La Bruyère, dat op het nippertje verloor in de topwedstrijd tegen de Gentenaars – ondanks de ultieme nipte winst van Marie Demoulin tegen Camille Richelle (1 up) en van Lucille Lambert tegen Valérie Van Hecke – heeft zijn lot in eigen handen. Het zal zich kwalificeren als het zaterdag kan winnen van L’Empereur en Antwerp. Als dit anders loopt, heeft de winnaar van het duel Sart-Tilman-Waterloo nog een kleine kans om zich bij de laatste vier te werken.

Poule B

Ravenstein won zijn eerste drie partijen, waarbij het kon rekenen op een sterke Louise Cuyvers en de zusjes Dellicour. Toch is in deze poule nog niets beslist, want de speelsters van Tervuren moeten het zaterdag opnemen tegen Rinkven en Rigenée. Ook zij kunnen nog doorstoten naar de halve finales. Ravenstein is wel in het voordeel, ook al omdat de 3e ronde (en de halve finales) op hun baan zullen doorgaan, terwijl de eerste twee ronden werden gespeeld op Rinkven.

Ook het team van La Tournette, dat wordt aangevoerd door Céline Manche, maakt nog altijd een goede kans op kwalificatie als het zijn laatste wedstrijd tegen Sept Fontaines kan winnen.