LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

De Belgian Golf League, een echt nationaal clubkampioenschap, geniet nu ook de steun van de Koninklijke Belgische Golf Federatie. Dit is meteen een mooie erkenning voor deze competitie die dit jaar zijn 5e verjaardag viert. ‘Concreet betekent dit dat de federatie alle sportieve parameters voor zijn rekening neemt en dit zowel voor wat betreft de reglementen als de arbitrage. Wij van onze kant verzekeren nog altijd de algemene organisatie en de promotie van het evenement’, aldus Thibault De Saedeleer (Kick Up), initiator van het toernooi.

‘Het maakt ons blij om een competitie te steunen die de wind in de zeilen heeft en een echte behoefte invult binnen het Belgische golflandschap’, bevestigt Fanny Cnops, secretaris-generaal van de KBGF.

De Belgian Golf League biedt clubs de kans om het tijdens de zomer tegen elkaar op te nemen in duels in matchplay. De filosofie is helemaal anders dan bij de Interclubs. Het is dan ook een ideaal rendez-vous voor onze beste amateurs en in het bijzonder voor de jeugdspelers. Het niveau van de editie 2021 was daar het beste bewijs van, met opmerkelijke titels voor Rigenée (Men) en Ravenstein (Ladies).

De editie 2022 gaat op 4 juni van start in Hulencourt. Bij de categorie Men doen acht clubs mee in Eredivisie, acht in D1 en zestien in D2. Voor de categorie Ladies schreven acht teams zich in voor Eredivisie en acht voor D1. De grote finales worden op 22 oktober gespeeld in Rigenée.