Clarisse Louis, Clara Aveling en Elodie Van Dievoet, met hun coach Lara Tadiotto en de Captain Tamara Luccioli, hebben de 31de plaats aan de Women’s World Amateur Team Championship genomen. Na een sterke eerste dag waar de dames 18e (+3) zijn geëindigd, konden ze in de 2e ronde dankzij uitstekende resultaten van Clarisse Louis (-4) en Clara Aveling (PAR) naar de 12e plaats opklimmen. België deelde die 12e plaats met Spanje, Zweden, Australië en Schotland. Na de 2e ronde stonden de Verenigde Staten aan de leiding van het klassement.

De Espirito Santo Trophy die in Dublin werd georganiseerd, werd op twee verschillende courses gespeeld: de moeilijke “Montgomerie Course” en de iets gemakkelijkere “O’MearaCourse”. De teams die gedurende vier dagen over de twee courses werden verdeeld moesten dus een zekere stabiliteit tussen deze twee parcours zien te behouden.

Tijdens de 3e ronde hebben de Belgen zich net als op de 1e dag goed verweerd op de “Montgomerie Course”, het complexere parcours. Met een score van +12 hebben Clarisse Louis, Clara Aveling en Elodie Van Dievoet op het einde van de dag 21 plaatsen verloren (T33; +11).

Na de 4e ronde zijn de Belgische dames uiteindelijk op de 31 e plaats geëindigd. Onze drie amateurspeelsters hebben zich bijzonder goed geweerd op het toch wel uitdagende parcours. Zeker ook het vermelden waard is dat Clarisse Louis met een score van -2 (T17) de individuele Top 20 is binnen gekomen.

Fotogalerij