Op dinsdag 24 maart viel de beslissing: “De Olympische Spelen van Tokyo worden uitgesteld!” Eindelijk zullen de OS doorgaan van 23 juli tot 8 augustus 2021. Onze nummer 1 Manon De Roey heeft met ons willen delen hoe zij dit alles ervaart.

Wat voelde je toen je het nieuws hoorde dat de Olympische Spelen worden uitgesteld? Opluchting, ontgoocheling, … iets anders? 

« Toen ik het nieuws hoorde, was ik zeer ontgoocheld, omdat ik er erg naar uitkeek en ik tijdens de laatste tornooien behoorlijk goed aan het spelen was. Maar de gezondheid van alle atleten en van de organisatoren is uiteraard belangrijker. »

Wat betekent dit voor jou? Voor je huidige ranking, je voorbereiding, je plannen.

« Om eerlijk te zijn, er verandert voor mij niet al te veel. De verschillende instanties hebben beslist om de huidige wereldranglijsten, de Order of Merit en de Olympische ranglijst te ‘bevriezen’. Dit is een goede beslissing die voor iedereen eerlijk is. Ik wil nu blijven werken aan mijn zwakkere punten en heb nu de tijd om samen met mijn coaches wat wijzigingen en verbeteringen aan te brengen. »

Hoe zien je plannen voor de komende maanden eruit? Hoe zie je de nabije toekomst?

« Ik weet vandaag niet wanneer mijn volgende tornooi zal plaatsvinden; het is dus soms een beetje moeilijk om me op te laden om te gaan trainen en doelen uit te zetten maar wanneer alles weer van start gaat zal ik er staan.  »

Toen je hoorde dat de Olympische Spelen werden uitgesteld, wat was het eerste wat je deed?

« Ik belde met mijn ouders en zij voelden uiteraard met me mee, omdat ik er zo naar uitkeek, zoals iedereen overigens. »

Hoe beleef jij je quarantaine?

« Het is niet al te erg, omdat ik samen met drie spelers een toelating heb om toch nog te gaan oefenen; ik ben dus nog veel buiten. »

Hoe blijf je fit?

« Ik werk ook nog steeds via videochat met Diederik Van Doorselaer, mijn physical coach, en ik doe thuis dagelijks oefeningen met het materiaal waarover ik beschik. »