LIVE : National Mid-Amateur & Young Adult Tour Leaderboard

De European Team Championships vonden plaats van 9 tot 13 juli. Onze Ladies speelden hun wedstrijden in Italië, de Girls in Spanje, de Boys in Polen en de Men in Zweden.

Ladies:

Individueel eindigde Clarisse Louis de eerste dag op een 3de plaats met -5, maar het Belgische team moest zich met een 16de plaats tevredenstellen. Met +1 zetten Charlotte Decorte en Clémence Gendebien een puik resultaat neer; voor Céline Manche (+4), Margaux Vanmol (+8) en Margaux Appart (+4) verliep het allemaal iets moeizamer.

De tweede dag liep het al niet veel beter. Om niet te zakken naar Divisie II moesten deze speelsters wel vechten als leeuwinnen vanuit hun positie in Flight C. Winst tegen Turkije (5 – 0), IJsland (5 – 0) en last but not least tegen Nederland (3 – 2) is het beste bewijs dat dit Belgische team meer in haar mars heeft dan het resultaat van de eerste twee dagen liet zien.

Uiteindelijk sloten zij het tornooi af met een 17de plaats; zeker, ontgoochelend omdat we hun individuele golfkwaliteiten kennen… Maar ja, dat is nu eenmaal golf!

Voor meer details klik hier

Girls:

Dé verrassing: onze Girls! Na de eerste twee dagen van het tornooi stond het team met Elsie Verhoeven, Rebecca Becht, Sophie Nibus, Sophie Bert, Savannah De Bock en Cassiopée Oliviers op een 13de plaats, waardoor ze in Flight B terechtkwamen.

Wat een verbetering in vergelijking met vorig jaar! In de matchplayfase ging het ietwat stroever… met verlies tegen Wales (3,5 – 1,5) enNoorwegen (3 – 2). Onze Girls eindigden op een 14de plaats.

Meer details

Boys:

Vorig jaar was dit team met Mathieu Feron, Louis Peeters, Liam Bentein, Charles Roeland, James Skeet en Anthony de Schutter naar Divisie II gezakt; ze hadden dan ook maar één doel voor ogen: terug naar Divisie I. Na mooie resultaten in de strokeplayfase van Charles Roeland, Louis Peeters en Liam Bentein, die allen in de Top 20 eindigden, mochten ze zich in Flight A van de matchplayfase bewijzen.

Na verlies tegen Wales (5 – 2), worden de wedstrijden van de laatste dag geannuleerd wegens gevaarlijke weersomstandigheden. Dus stonden ze op de 4de plaats. Mooi resultaat, maar net niet genoeg om terug naar de Divisie I te gaan.

Meer details

Men:

De verwachtingen voor ons Men’s team waren hoog gespannen! Vorig jaar wist dit team terug te keren naar Divisie I. Alan De Bondt, Yente Van Doren, Giovanni Tadiotto, Jean de Wouters d’Oplinter, Adrien Dumont de Chassart en Matthis Besard wilden er dan ook alles aan doen om dit succes verder te zetten.

Maar in de strokeplayfase tijdens de eerste twee dagen liep niet alles zoals gehoopt. Alleen Giovanni haalde de Top 30. Hierdoor werd ons team ingedeeld in Flight B, waardoor het risico bestond dat ze terug naar Divisie II konden zakken. Maar deze Heren waren vastbesloten om in Divisie I te blijven en hebben zich goed geweerd, met winst tegen Nederland (met 3 – 2) en IJsland (4,5 – 0,5). Alleen Frankrijk was te sterk (3 – 2)…

Ons team eindigde op de 10de plaats, een mooi resultaat voor een team dat vorig jaar nog een divisie lager speelde.

Voor meer details

Foto’s