LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

De Olympische Spelen van Tokyo naderen met rasse schreden… momenteel hebben vier Belgische spelers een kans om daaraan deel te nemen. Maar wie krijgt er een ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo?

Begin maart staan bij de Heren begin maart Thomas Pieters op de 28ste plaats (16 maart 2020) van het Olympisch klassement en Thomas Detry op de 40ste plaats om zich te kwalificeren voor de Spelen. Onze reserve, Nicolas Colsaerts, is evenwel nog niet uitgeteld! De Brusselaar hoopt alsnog te klimmen in het klassement en zo zijn plaats in de selectie te verdienen. (Herinner u dat er bij de 60 deelnemers maximaal twee Belgen zullen zijn (zie Selectiecriteria).

Wat ook weer niet betekent dat zij in de Top 60 van de wereldrangschikking moeten staan om voor de Spelen te worden geselecteerd. Het doel van de Olympische Spelen is immers om zoveel mogelijk landen te laten deelnemen. Daarom kunnen per land slechts twee spelers worden geselecteerd. Op de Official World Golf Ranking (OWGR) staan Thomas Pieters op de 64ste, Thomas Detry op de 113ste en Nicolas Colsaerts op de 205ste plaats.

Ondanks hun nauwe vriendschapsband is er een competitie ontstaan tussen deze spelers, die alle drie graag het Olympische avontuur willen (her)beleven en zich er terdege van bewust zijn dat er maar twee plaatsen beschikbaar zijn. Voor Thomas Detry zou dit zijn eerste deelname zijn, want Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts namen al deel aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben al de ervaring van het Olympische dorp; maar toch blijven beiden vastberaden om dit avontuur opnieuw te beleven.

Bij de Dames is het minder spannend. In 2016 mocht ook Chloé Leurquin haar Olympische droom waarmaken. Maar deze speelster van Royal Waterloo heeft eind 2019 haar clubs aan de wilgen gehangen. Vandaag zou alleen Manon De Roey, die momenteel op de 46ste plaats van het Olympisch klassement staat, een ticket voor de Olympische Spelen van Tokyo krijgen. Uiteraard moet de Antwerpse haar goede resultaten verderzetten om niet buiten het klassement te vallen. De plaatsen worden duur verkocht en ze dromen er allemaal van om opgenomen te worden in het deelnemersveld. Ook Laura Gonzalez Escallon bevindt zich in dezelfde situatie (en staat nu op de 560ste plaats, na een moeilijk jaar 2019 dat volgde op een verplichte onderbreking van een jaar omwille van een blessure. Op dit moment staat zij nog niet op een reserveplaats… Het kan moeilijk lijken, maar in golf is niets onmogelijk! Afspraak eind juni bij de bekendmaking van de officiële en definitieve deelnemerslijst… Volg op deze link het Olympisch klassement.