We maken de uitvoering van een ambitieus sportplan bekend in samenwerking met Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry, hun Belgische coachingteam (Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis), de regionale federaties en de PGA of Belgium.

Voor het eerst verenigen alle drijvende krachten van de Belgische golfwereld zich om de sportperformance van onze jonge elitegolfers te verbeteren.

In de golfwereld klinken de namen van Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry vandaag als een klok; zij weten wat samenwerken is, zij delen hun ervaringen en trainen tezamen. Samenwerken en het delen van kennis zijn belangrijke troeven om het op de Tour te maken. “Naast het fantastische idee van Thomas Pieters om de BKO te organiseren, zijn we samen even vastbesloten om de junioren in ons land te helpen, vertrouwt Nicolas Colsaerts ons toe, mede in naam van zijn twee vrienden op de Tour. Op het pro-circuit en in onze buurlanden zien we met welke snelheid onze sport evolueert; onze knowhow moet bij alle clubs terechtkomen, om zo onze jongeren te helpen om zich in de beste omstandigheden te ontwikkelen en te concurreren met andere Europese golfers.”

De eerste stap van dit ambitieuze plan wordt de ‘overdracht van kennis’ aan alle pros en sportieve actoren in België. Michel Vanmeerbeek, de coach van Nicolas Colsaerts en Thomas Detry, gaat samen met Jérôme Theunis de kennis overbrengen die ze de laatste 20 jaar hebben opgedaan op het allerhoogste niveau.

Om het programma aan de pers te presenteren, heeft de KBGF een persconferentie aan Waregem Golf Club georganiseerd!

Meer info zullen de komende maanden nauwkeurig worden gegeven. 

Foto’s