LIVE : National Senior Championship Cleydael Leaderboard

Rinkven-Sept Fontaines in Heren I en La Tournette-La Bruyère in Dames I, met de finales op zondag 26 september op de Royal Antwerp: ziedaar het verdict van de spannende halve finales die zondag doorgang vonden op respectievelijk de banen van Kapellen en Tervuren.

Rinkven plaatste zich zaterdag voor de kwartfinales via een 4-3-overwinning tegen Rigenée. In de beslissende wedstrijd versloeg Jack Boeckx de jonge Hugo Duquaine op hole 18 met een schitterende putt van 8m. De Antwerpenaars wonnen ook hun halve finale met 4-3. Dit keer was Ravenstein het kind van de rekening. Na het succes van Stefan Quy en het jonge Oekraïnse talent Lev Grinberg (1up tegen Maxime Palenik, die excellent presteerde tijdens de eerste vier dagen van de Interclubs), was het dit keer de beurt aan Louis Peeters om het beslissende punt binnen te rijven. Hij deed dat met een putt van 4m in dalende lijn op de 21e hole tegen James Skeet.

 

Sept Fontaines triomfeert

 

Rinkven zal het in de finale dus opnemen tegen Sept Fontaines. Dat plaatste zich op miraculeuze wijze voor de halve finales omdat het profiteerde van een complete off-day van Antwerp (6-1 tegen Ravenstein) zonder Hervé Gevers, die zaterdag om privéredenen in Zwitserland moest zijn. De spelers uit Eigenbrakel waren duidelijk te sterk voor La Bruyère (6-1) en kwamen op die manier als triomfators uit de poules dankzij meer ‘ups’ dan Antwerp. Daarna moesten ze de clubs kruisen met Royal Waterloo tegen wie ze hun poulewedstrijd hadden verloren. Maar dit keer draaide het anders uit, want zij wonnen met 4-3. Spannend was het wel, want elke single werd op één slag beslist. Na de zege op de 18 van Grégory Mertens tegen de jonge Nicolas Normand profiteerde Nicolas Vendredi van een korte gemiste putt van Sébastien Wulf om ultiem met 1up te winnen, terwijl Nicolas Benon van Noah Pezzot won op de 20e hole. Zij maken nu kans op een eerste nationale titel in Men I, in een remake van de finale van 2009 die ze toen met 4-3 verloren van Rinkven.

 

Stunt van La Bruyère

 

Geen Royal Waterloo dus in de finale en ook niet bij de Dames I. Zij geraakten niet door hun poule, al moesten ze het tijdens het eerste weekend natuurlijk wel stellen zonder Savannah De Bock, want zij vertoefde in de States voor de Solheim Cup Junior. Die ontwikkeling bleek uiteindelijk uitstekend nieuws voor… La Bruyère, dat zich ondanks twee nederlagen kon plaatsen. Voor de speelsters van Sart-Dames-Avelines was dit geen eindpunt, want zij zorgden voor een stunt met een zege tegen Ravenstein – een van de titelfavorieten – in de halve finales. Het was Marie Demoulin die het verschil maakte door samen met Lucille Lambert haar foursome te winnen tegen het duo Louise Cuyvers-Victoria Dellicour, waarna ze in haar single opnieuw de maat nam van Cuyvers, dit keer op de 19e hole. Dat Margaux Appart won van Valentine Logé was niet echt een verrassing, maar de winst van Véronique Van Hovell 1up tegen Cassiopée Oliviers was dat wel!

La Bruyère neemt het in de finale op tegen La Tournette. Dat stuntte door Latem uit te schakelen, want de Gentse dames waren ongeslagen in hun poule. Het werd een overwinning zonder discussie (5-2), met winst in beide foursomes en drie dames in uitstekende doen: Céline Manche, Clara Aveling en Laura Christiaens.

 

In de andere divisies krijgen we de volgende finales: Rigenée-Ravenstein (Men II & Men IV), Rinkven-Antwerp (Men III), Waterloo-Rigenée (Ladies II) en Waterloo-Ravenstein (Ladies III).