De EGA, in samenspraak met de organiserende landen, is genoodzaakt geweest om de kalender van de Europese kampioenschappen in ploegen door de verspreiding van de Covid-19 en de huidige gezondheidssituatie te wijzigen. Deze zijn weer gepland vanaf de maand september 2020.
Voor het geval dat deze kampioenschappen kunnen plaats hebben, enkele wijzigingen zijn aan de organisatie gebracht:
  • Al de Europese landen kunnen zich aan de vier kampioenschappen per ploeg  (Men – Ladies – Boys – Girls) inschrijven, inbegrepen de landen die moesten spelen in divisie 2 – geannuleerd in 2020
  • De Boys zullen in 2021 in divisie 2 terugkeren, met de uitslagen van dit jaar worden geen rekening gehouden
  • Beperkte ploeg van vier spelers/speelsters in plaats van gewoonlijk zes spelers/speelsters
  • Maximum aantal van wedstrijddagen : 5 in plaats van 7 waaronder 1 oefendag, 1 strokeplay dag en 2 of 3 dagen matchplay afhankelijk van het aantal deelnemende landen
  • Al de matchen tussen ploegen zal uit 1 foursome en 2 singels bestaan
De selectie van de vier ploegen zal niet kunnen gebeuren volgens de normale criteria’s daar er niet genoeg wedstrijden zullen gespeeld zijn om een ranking op te maken.

De Senior Men en Ladies Europese Ploegen Kampioenschappen zijn tot heden aan het begin van september behouden maar met dezelfde wijzigingen als de andere vier Europese ploegen Kampioenschappen, namelijk : beperkte ploeg – 1 foursome en 2 singels – maximum vijf dagen kampioenschap.

Deze twee ploegen van vier spelers/speelsters zullen geselecteerd worden door hun respectievelijke captain, die rekening zal houden met de Senior Ranking indien het aantal gespeelde wedstrijden in 2020 voldoende zal zijn.
Meer info op de EGA website.