LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

Het is het begin van een groot avontuur, want vandaag start Adrien Dumont de Chassart in zijn eerste proftoernooi op de Amerikaanse Korn Ferry Tour. Op z’n 23e zet de talentrijke Belg zijn eerste stappen in een nieuwe wereld.

Dumont de Chassart kreeg zijn eerste golflessen in de club van La Bruyère, vlakbij de ouderlijke woning in Villers-la-Ville. Daarna stapte hij over naar de Royal Waterloo. Hij doorliep alle Belgische categorieën om vervolgens naar de USA te vertrekken. Daar combineerde hij vijf jaar lang zijn universitaire studies aan de faculteit van Illinois met topgolf. En nu is hij klaar voor de grote sprong.

Net zoals Thomas Pieters en Thomas Detry, die eveneens via de University of Illinois passeerden, had Adrien zijn profcarrière kunnen opstarten op de Europese Challenge Tour. Maar dankzij een top-5 finish in de Amerikaanse universitaire kampioenschappen kon hij meteen instappen op de Korn Ferry Tour, de wachtkamer van de US PGA Tour. ‘Een schitterende kans. Het niveau ligt natuurlijk zeer hoog, maar het prijzengeld ligt ook hoger en om snel progressie te maken is er geen betere piste’, aldus de grote hoop van de Belgische swing.

Adrien maakt de overstap in het midden van het seizoen. ‘Ik zal hierdoor een 15-tal toernooien spelen in plaats van 30. Maar ik hoop niettemin mijn kaart te kunnen behouden op deze Tour…’

Dumont de Chassart is zich bewust dat golf bij de profs totaal anders is dan bij de amateurs. Dat de druk groter is wanneer er voor geld wordt gespeeld. Dat de rivaliteit groter is. Maar de uitdaging schrikt hem niet af. ‘Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik heb de voorbije jaren veel vooruitgang geboekt. Ervaring opgedaan. Volwassen geworden. De individualistische kant boezemt mij geen angst in. Ik wil mezelf blijven…’

Adrien Dumont de Chassart is van jongs af aan bezig met golf en liet zich inspireren door zijn talent en zijn eigenzinnigheid. Hij doorliep alle categorieën van het Belgische golf met de steun van de KBGF en de AFG die hem begeleiden vanaf zijn 8e levensjaar. Zijn erelijst in de jeugdcategorieën spreekt trouwens boekdelen. Door voor de USA te kiezen om zijn opleiding af te maken, zette hij een nieuwe grote stap. Met als doel om een mooie carrière uit te bouwen bij de professionals. ‘Ik houd geregeld contact met Thomas Pieters en Thomas Detry. Ik weet dat ik op hen kan rekenen voor nuttige tips’, lacht de beschermeling van Jérôme Theunis.

Laten we tot slot Matthis Besard niet vergeten, die deze week ook zijn profcarrière begon met een uitnodiging via de KBGF voor de Challenge de Cadiz. De speler uit Waregem, die goed is geëvolueerd nadat hij samen met Adrien in zijn laatste jaar bij Illinois speelde, heeft de afgelopen vier jaar aan een andere nabijgelegen Amerikaanse universiteit gestudeerd. Matthis is eveneens lid van de ‘2000’-generatie (samen met James Meyer de Beco en Jean de Wouters d’Oplinter), die onder andere een bronzen medaille won op het Europees Team kampioenschap in 2021. Met volharding kan ook hij de top bereiken, mits hij het motto van Adrien volgt: never give up!

De Belgische golfwereld heeft duidelijk de wind in de zeilen en beleeft geweldige tijden!