LIVE : Senior Classic #4 Durbuy Leaderboard

De 2e Belgian Ladies Open in Naxhelet (Wanze) werd op zondag afgerond onder een stralende zon en bij een stevige lentebries. De titel was weggelegd voor Patricia Schmidt. De 27-jarige Duitse won met 11 onder par. Zij werkte de slotronde af in 66 slagen (-6), met onder meer een eagle op hole 14. Dat volstond voor de titel die ze veroverde met twee slagen voorsprong op haar landgenote Chiara Noja en de Spaanse Maria Hernandez.

De Belgische dames beten stevig van zich af in de heuvels rond Naxhelet. Vier landgenotes haalden de cut op de baan die schitterend was voorbereid. Profspeelster Manon De Roey toonde zich de beste Belgische. Mede dankzij een zuivere slotronde in 70 slagen legde ze beslag op een knappe 6e plaats (-6). ‘Ik speelde steady in regulation, met heel wat kansen op birdie, maar die werden niet allemaal benut. Maar het is altijd prettig om voor de eigen fans te spelen’, aldus de Antwerpse die even terug is in België en… in Europa. ‘Mijn prioriteiten liggen momenteel inderdaad op de Amerikaanse LPGA Tour waar ik een partiële categorie heb dankzij mijn 28e plaats op de Qualifying School’, aldus Manon die nog altijd gecoacht wordt door Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis.

Céline Manche (La Tournette) werd 16e en beste amateur (-3). Zij dankte die mooie finish aan een sterke eindspurt met liefst vier birdies op de laatste vijf holes. Een van die birdies viel op hole 17 (par 3) en dat betekende een ‘tournée générale’ voor al wie de partij volgde. ‘Dit was fun. Ik vond het ontzettend leuk spelen, vooral in de slotfase toen de stress van mij afviel. Tot dan was ik te zenuwachtig en liet ik me te snel opjagen’, aldus de 27-jarige Brabantse, die speciaal voor de gelegenheid werd gecaddied door Jarno Tollenaire, net als Céline lid van het Belgian Team. ‘Ik ben al drie jaar actief in de financiële sector, maar blijf zeer competitief. Toch is er momenteel geen sprake van om de stap naar het profcircuit te zetten. Maar ik sluit niets uit als de sponsors me willen helpen. Ik dank in ieder geval de KBGF die me de kans gaf om te starten in deze Belgian Ladies Open.’

Savannah De Bock, die lange tijd in strijd was voor een plaats in de top-10, moest uiteindelijk tevreden zijn met een 24e plek (-2). ‘Zeer tevreden over mijn toernooi, maar ook ietwat ontgoocheld over mijn slotronde. Ik miste te veel approaches naar de foute kant van de greens en creëerde te weinig echte birdiekansen. Maar wat was het leuk om voor dit publiek te spelen. Dit smaakt naar meer’, aldus Savannah.

Ook Sophie Bert (Waregem) mag terugblikken op een goed toernooi. Zij deelde de 39e plaats en finishte in level par.