LIVE : Grand Prix de la Bruyère Leaderboard

Beste Elite Senior,

Nog maar 8 weken en onze Belgische Senior Tour gaat van start !!! De eerste wedstijd zal plaats vinden in Enghien op 2 april. De volledige kalender is te bekijken op de website van de Federatie.

Sta me toe bij het begin van het seizoen de 38 golfers met een handicap tussen 0 en 8, die de leeftijd van 50 dit jaar bereikt hebben, welkom te heten en hopelijk zich bij onze gewaardeerde groep zullen voegen. Zullen we nieuwe rekruten voor onze Belgian Senior Team vinden ? Ik hoop dat jullie talrijk aan de kwalificatiewedstrijden zullen deelnemen.

De Federatie, die ik hierbij bedankt, heeft verschillende mooie banen gekozen en heeft 2 wedstrijden toegevoegd. Onze Senior Tour zal dit jaar uit 12 rondes bestaan alvorens de selectie, begin augustus, voor deelname aan het Europees Senior Kampioenschap in ploegen in Oostenrijk zal bekend gemaakt worden.

Dit jaar willen we onze prestaties, op de Europees Senior Kampioenschap in teams verbeteren, we willen een herkansing. Onze resultaat van vorig jaar heeft een bittere nasmaak nagelaten, door de uitslagen met een andere ploeg te vergelijken hebben wij de eerste poule met een haar gemist.

De selectie van de 6 spelers zal bestaan uit, zoals vorig jaar, de drie eerste van de Senior ranking na de Belgian International Senior Championship te Waterloo en drie wild cards.

Ander nieuwigheid georganiseerd door de Federatie, op 18 en 19 augustus op Millennium zullen we twee dagen van « Team Building » hebben voor de zes geselecteerden en twee reserves voor het Europees Kampioenschap. De kandidaten kunnen deze datums al aanstippen in hun kalender.

Ik spoor iedereen aan om uw aanwezigheid op de Belgische Senior Tour ook aan te vullen met het spelen van wedstrijden op hoog niveau (EGA, Grands Prix, Internationale Seniors, Mid-Am, enz ). Niet vergeten mij en de Federatie op de hoogte te brengen van uw resultaten (f.chapel@dev.notredemo.be/golf en  benoitdum@gmail.com )

Ik wens van harte aan iedereen dat 2020 een jaar van goede resultaten wordt maar ook van gezelligheid, fairplay en voldoening.

Ik verheug mij om u allen binnenkort weer te zien.

Uw Senior Captain, Benoit Dumont