LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

De 30e editie van de Espirito Santo Trophy, het wereldkampioenschap voor vrouwenteams voor amateurs, vond plaats van 25 tot 28 oktober op de National Course van de Abu Dhabi Golf Club. Het toernooi werd georganiseerd door de Emirates Golf Federation en werd afgewerkt in bijzonder warme weersomstandigheden, met op elk van de vier wedstrijddagen temperaturen boven de 35°C. De organisatie stelde evenwel alles in het werk om ervoor te zorgen dat de verschillende teams niet te veel te lijden hadden onder de loden hitte. België eindigde 32e van de 36 vertegenwoordigde landen, ver achter Zuid-Korea, Chinees Taipei en Spanje. Zij verzorgden in die volgorde de top-3.

‘De sfeer bij onze meisjes was de hele week voortreffelijk. De lange slagen gingen uitstekend, maar er gingen te veel punten verloren rond en vooral op de greens, die relatief traag waren’, aldus Fanny Cnops, secretaris-generaal van de federatie en teamcaptain. ‘Het eindresultaat is nogal teleurstellend, want we deden minder goed dan onze 24e plaats tijdens de vorige editie in Parijs. Maar we hebben veel ervaring opgedaan, ook op federatieniveau, zodat we deze topcompetitie op het hoogste niveau in de toekomst beter kunnen aanpakken.’

Sophie Bert, die haar clubs pas aan de vooravond van de wedstrijd in ontvangst nam, was onze beste vertegenwoordigster. Ze finishte als 67e (71-77-73-75, +8) en was de enige Belgische met een ronde onder par. Savannah De Bock (73-76-74-76, +11) en Céline Manche (73-78-77-80) kwamen nooit echt op gang na een nochtans sterke eerste ronde. De titel individueel was voor Huai-Chien Hsu (-13) uit Chinees Taipei.