LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

Wat een stunt! Tien jaar na Thomas Pieters, de laatste Belg die rechtstreeks zijn Europese Tourkaart veroverde via de Europese Qualifying School, heeft Matthis Besard een identieke prestatie afgeleverd. Ook hij werkte de drie etappes in één beurt af. De 23-jarige golfer van Waregem legde beslag op een fantastische 3e plaats in de finale die over zes ronden werd gespeeld op de banen van de Infinitum Golf in Tarragona (Spanje). Hij bracht zes kaarten onder par binnen en beëindigde het toernooi met 23 onder par, met onderweg 1 eagle, 27 birdies en amper 6 bogeys. Dit illustreert niet alleen de technische mogelijkheden, maar ook de fysieke en mentale kracht van deze jongeman die op de drempel staat van een veelbelovende toekomst.

De West-Vlaamse golfer van Waregem Golfclub, die heel vaak geselecteerd werd voor wedstrijden van zowel Golf Vlaanderen als de Koninklijke Belgische Golf Federatie – in 2021 behoorde hij tot het team dat brons pakte op de Europese amateurkampioenschappen – startte in juni zijn profcarrière op. Hij had toen via de KBGF een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Andalucia Challenge de Cadiz. Hij kon zo enkele maanden ervaring opdoen op de Challenge Tour en zich grondig voorbereiden op de Qualifying School. In PQ1 kwam zijn ervaring op het parcours van Millennium hem goed van pas. Hij kende de valkuilen van de baan in Millennium dat als eerste Belgische club een Europese qualifying mocht ontvangen. In PQ2 in de Spaanse Fontanalls GC (Gerona) moest hij helemaal tot het gaatje gaan in een play-off met zeven voor vier kwalificatieplaatsen, met daags daarop een face to face met de Fransman Mathieu Decottignies-Lafon voor de laatste kwalificatieplaats. Die leverde hem op de valreep een plek in de QS Finals op. Met het geweldig resultaat dat we kennen.

De kwalificatie voor de DP World Tour schetst ook een goed beeld van het doorzettingsvermogen en de focus van Matthis Besard. Never give up! Hij deelt die filosofie met Adrien Dumont de Chassart. Hij deelde met hem een jaar aan de University of Illinois nadat hij de vorige vier jaar aan een andere universiteit in de omgeving studeerde.

We wensen Matthis via deze weg al het beste toe. Hij krijg nu een volledig seizoen de tijd om te bewijzen dat hij zijn plaats heeft bij de beste spelers op de DP World Tour.