LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Emma Grechi is de grote winnares van de Belfius Ladies Open. Tergblik op een intens tornooi…

Van 27 tot 29 juni namen 110 golfsters op de baan van Cleydael deel aan de Belfius Ladies Open, de Belgische ronde van de Letas-Tour. Onder deze speelsters van de Let- en Letas-tour waren er 10 Belgische golfsters die onze kleuren deden schitteren. Manon De Roey, Chloé Leurquin, Fanny Cnops en Joëlle van Baarle als pro’s. Maar ook zes amateurs: Clarisse Louis, Céline Manche, Chiara Vikkula, Margaux Appart, Sarah Degreef en Clémence Gendebien.

Na de eerste dag stond onze Clarisse Louis aan de leiding met een kaart van 68. Op deze prestatie mag de Belgische golfwereld fier zijn, ook al was het tornooi toen verre van afgelopen.

Clarisse Louis, die in de 2de ronde op Hole 10 startte, vergrootte haar voorsprong tot ze op Holes 2 en 3 een double bogey en bogey scoorde; dat leverde uiteindelijk een 74 op. Zij behield wel haar plaats in de Top 10, op zich weer een mooi resultaat. Meer dan ooit was België in de race met een zeer mooie comeback van Céline Manche (76-70) die de 24ste plaats ex-aequo eindigde.

Bij de pro’s was het beeld iets gemengder. Voor Fanny Cnops en Joëlle van Baarle was het voor het einde van de 2de ronde duidelijk dat zij de cut niet gingen halen. Zij scoorden in totaal 158 en 164 slagen. Manon De Roey op haar beurt wist mooi terug te komen en eindigde in de top 25 (T24; +2); Chloé Leurquin speelde zich in de Top 45 (T37; +3).

Na de tweede dag haalden vier Belgische speelsters de cut: Clarisse Louis, Manon De Roey, Céline Manche en Chloé Leurquin.

De laatste dag beloofde dus spanning en spektakel. Na 3 dagen mocht Emma Grechi uiteindelijk de titel van deze de 3de editie mee naar huis nemen. Manon De Roey, T20 (74-72-71), Chloé Leurquin, T26 (74-73-71), Clarisse Louis T26 (68-74-76) en Céline Manche T48 (76-70-77).

Ontdek de resultaten

Foto’s