LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

Een week na de Federal Spring Prize op La Bawette, met titels voor Riki Matsumoto (Waterloo – na een play-off tegen Nino Mahy) en Sixtine de Cordes (Ravenstein), stond het weekend van 18 en 19 mei helemaal in het teken van de traditionele King’s Prize Prix op L’Empereur. Daar wachtte de deelnemers een ultra selectief en veeleisend parcours, des te meer door de zeer natte weersomstandigheden van de afgelopen weken. De uitdaging was dan ook niet alleen technisch, maar ook fysiek. Na een eerste ronde onder grote druk haalden 39 mannen en 18 vrouwen de cut en plaatsen zich zo voor de zware opdracht (36 holes!) op zondag.

Na drie ronden was Julien Geerebaert de enige om onder par te finishen. Nadat de speler van Royal Zoute met een eerste ronde in 77 slagen (+5) slechts op het nippertje de cut had gehaald, ging hij almaar sterker spelen. Getuige daarvan zijn slotronden: 70 en 66. Het werd een echte demonstratie, want zijn laatste kaart was bogey-vrij! Geerebaert won de King’s Prize met drie onder par en met drie slagen voorsprong op Charles Roeland (Waterloo, 71-72-73) en Eytan Scheffer Memeti (Cleydael, 74-74-70).

Bij de ladies ging de titel naar Audrey Lam. De speelster van Royal Hainaut, die over de drie ronden zeer regelmatig presteerde met zeven birdies tegenover slechts zes bogeys, won met één slag onder par (72-73-70). Dat was één slag beter dan de Spaanse Carolina Perez-Tasso Rodriguez (Hulencourt, 71-73-72). Sixtine de Cordes werd derde (75-77-71, +7), terwijl haar clubgenote Louise Cuyvers en Mirthe Waumans (Ternesse), die tot de favorieten behoorden, nooit aanspraak konden maken op de titel. Deze vier Belgische speelsters, die een duidelijk positieve handicap hebben, zouden de ruggengraat moeten vormen van het Belgische team van 9 tot 13 juli bij de Euro Girls in het Zweedse Göteborg. Over enkele dagen wordt de selectie officieel bekendgemaakt. Idem dito voor de Euro Ladies in het Spaanse Real Sociedad en de Euro Amateur (D2) die net als de Euro Boys in het Poolse Krakau wordt gespeeld.