LIVE : King's Prize Leaderboard

Een maand lang, en dit vanaf maandag 24 augustus, zullen teams van diverse golfclubs in België via Holes for Heroes een unieke golfchallenge aangaan. De opbrengst van Holes for Heroes gaat naar het COVID-19-onderzoek van het Rode Kruis.

30 teams uit 18 verschillende clubs doen mee aan Holes for Heroes. Elk team bestaat uit 10 spelers. Bedoeling is om zoveel mogelijk holes in één dag af te werken. De challenge loopt van 24 augustus tot 24 september. Elke club bepaalt zelf wanneer de uitdaging wordt aangegaan.

Holes for Heroes wordt op 28 september in schoonheid afgesloten op de terreinen van Royal Antwerp. Enkele gulle zakelijke schenkers, het Belgian Team van de Koninklijke Belgische Golf Federatie (een selectie van Belgiës beste amateurspelers) en golfminnende celebrities als Xavier Malisse, Pierre Marcolini, Dominique Monami, Geert De Vlieger en Wesley Sonck zullen die dag een balletje slaan en zo ook trachten geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Geld doneren kan nog tot 30 september via www.holesforheroes.be. Het team dat het grootste bedrag heeft ingezameld, valt in de prijzen. Alle leden van de club mogen een exhibitiewedstrijd over 9 holes spelen met de ambassadeurs van Holes for Heroes: Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters,
Thomas Detry, Manon De Roey en Jérôme Theunis. “Ik ben trots ambassadeur te mogen zijn van dit mooie project”, zegt Nicolas Colsaerts, winnaar van de Ryder Cup in 2012 en drievoudig winnaar op de European Tour. “Het helpt niet alleen de medische zoektocht in de strijd tegen het coronavirus, maar zorgt er ook voor dat de hele Belgische golfgemeenschap zich achter dit doel schaart. Ik wens alle deelnemers veel succes en goede moed!”

Een challenge voor het goede doel

Holes for Heroes steunt het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in de strijd tegen COVID-19. “Met ons onderzoek proberen we te doorgronden hoe het coronavirus zich onder een gezonde populatie heeft kunnen verspreiden”, legt het Rode Kruis uit. “Ook willen we de genezende effecten van plasma bestuderen. Hoe kunnen de antilichamen die zich in het plasma van genezen patiënten bevinden de genezing van vandaag getroffen nieuwe patiënten bevorderen? Als de resultaten van die studies positief zijn, wil het Rode Kruis voldoende plasmadonateurs mobiliseren
om deze therapie op grote schaal toe te passen bij alle patiënten.”

“We zijn erg blij dat heel veel clubs gehoor hebben gegeven aan de oproep van het Rode Kruis om zich in te schrijven voor Holes for Heroes”, zegt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie. “Laat ons niet vergeten dat golf één van de eerste sporten was die is kunnen hervatten, met dank aan al het medisch personeel en de ziekenhuizen. Wij hanteren vandaag een strikt protocol, dat ons toelaat om onze favoriete sport op een veilige en serene wijze te beoefenen.”