LIVE : National Senior Championship Cleydael Leaderboard

 PERSBERICHT – 06/10/2020 

 

Holes for Heroes viert feest bij Rigenée! 

 

In 2020 heeft de club van Golf de Rigenée 28.138 euro ingezameld 

Om de leden hiervoor te bedanken werden zij op woensdag 6 oktober getrakteerd op een feestelijke golfdag in aanwezigheid van Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry, Manon De Roey en Jérôme Theunis 

De voorbije twee edities van Holes for Heroes hebben meer dan 271.000 euro ten voordele van het Rode Kruis opgebracht. Bij de Holes for Heroes-challenge werden alle Belgische golfclubs uitgedaagd om met hun team zoveel mogelijk holes op één dag te spelen én zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De winnende ploeg van Rigenée heeft 144 holes gespeeld. 

Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey speelden op woensdag 6 oktober een exhibitietornooi bij Golf de Rigenée. Dit was dé manier om de spelers van het winnende team van Rigenée te bedanken, maar tegelijk ook alle leden en supporters van de Waals-Brabantse club. 

De vier sterren van het Belgische golf hebben voor 300 enthousiaste supporters zes holes gespeeld. Nadien verblijdden ze ook nog de jeugdige handtekeningenjagers. De dag werd afgesloten met een clinic onder leiding van Jérôme Theunis, coach op de European Tour. 

Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts – alle drie spelers op de European Tour en ambassadeurs van Holes for Heroes – hadden niets dan lovende woorden: 

Detry: “Proficiat aan alle spelers die meegedaan hebben aan de challenge. Het voor het Rode Kruis ingezamelde bedrag is ongelooflijk. Het was een genot om voor zo’n talrijk publiek te spelen. Zij hebben deze beloning echt verdiend!“ 

Pieters: “Ook ik ben heel blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan dit project. De sfeer was geweldig vandaag. Bravo aan de spelers van Rigenée voor hun prestatie en dankjewel om zo veel geld te hebben ingezameld voor het Rode Kruis.” 

Colsaerts: “Ik ben trots ambassadeur te mogen zijn van zo’n mooi project. Na al die geleverde inspanningen verdiende de club van Rigenée een bezoekje van ons. De sfeer was fantastisch en het was een genoegen om dit moment te kunnen delen met alle supporters.” 

Ook Manon De Roey, speelster op de European Ladies Tour en ambassadrice van Holes for Heroes, was in de wolken: “Zo’n moment kunnen aanbieden aan een club als Rigenée is een mooie manier om Holes for Heroes te vieren. Ik ben blij dat ik hier vandaag heb kunnen spelen en dat ik ambassadrice mag zijn van zo’n mooi initiatief. Ik ben erg onder de indruk van hoe alle spelers de uitdaging zijn aangegaan en vooral ook van het ongelooflijke bedrag dat bijeengebracht is voor het Rode Kruis.” 

Een challenge voor het goede doel 

Sedert twee jaar worden via Holes for Heroes fondsen ingezameld voor het Rode Kruis. “Vorig jaar werden deze fondsen in de eerste plaats aangewend voor het wetenschappelijk onderzoek naar een COVID-vaccin. Dit jaar hadden we twee ambities: onze structuur verbeteren om mensen die in isolement leven te helpen, maar uiteraard ook steun bieden aan de slachtoffers van de recente overstromingen. Missie volbracht!”, klinkt het bij het Rode Kruis. “Proficiat aan de Belgische golfwereld voor zoveel inzet en daadkracht.” 

“De Holes for Heroes-challenge is bij Rigenée in geen tijd uitgegroeid tot een clubproject”, zegt Christophe Descampe, algemeen manager van Golf de Rigenée. “Onze leden hebben meteen hun beste beentje voorgezet. Aan het eind van de dag hadden onze jongeren al acht keer de volledige course afgelegd. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven, tot de zolen van hun schoenen volledig afgesleten waren. Bij gebrek aan interclubs in 2020 hebben onze tien Heroes deze uitdaging ten volle aangegrepen en met buitengewoon veel enthousiasme tot een goed einde gebracht. Een schoolvoorbeeld van volharding. En, vooral, een schoolvoorbeeld van teamspirit. We hebben deze challenge onder de vlag van de club gevoerd en niet uitgepakt met individuele namen. Dat betekent dat iedereen meegespeeld heeft. Rigenée heeft op die manier 28.138 euro ingezameld. Voor een club met 850 leden is dit fenomenaal. Ik ben hier bijzonder trots op!” 

In 2021 is Royal Ostend de golfclub die het meeste geld ingezameld heeft. Ook de West-Vlaamse club mag zich binnenkort verheugen op een feestelijke golfdag met een van de ambassadeurs van het project.