LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Op het einde van 2019 hebben Hugues Joannes (31) en Chloé Leurquin (29) de KBGF laten weten hun golfcarrière te willen beëindigen. “Deze beslissing is het eindpunt van een lange reflectie die de afgelopen maanden is gerijpt en versterkt door het verlies van mijn speelrecht op de Challenge Tour”, zo vertrouwt Hugues ons toe.

Hugues Joannes, lid van Golf Château de la Tournette, werd pro in 2010 in de Verenigde Staten, toen hij aan de universiteit zijn masterstudie startte. Na het winnen van de Flory Van Donck Trophy (Alps Tour) in 2012, keerde hij in 2013 naar België terug en begon hij uitsluitend in Europa te spelen. In 2014 werd hij 2de op de Fred Olsen Challenge in Spanje. Datzelfde jaar bereikte hij zijn beste ranking met een 35ste plaats op de Challenge Tour. In zijn carrière speelde hij 122 tornooien op de Challenge Tour en 11 op de European Tour. In 2015 behaalde hij zijn hoogste plaats op de Official World Golf Ranking op nummer 493. Op het einde van zijn profcarrière in 2019 stond hij op plaats 1504.

Chloé Leurquin, lid van Royal Waterloo Golf Club, startte haar profcarrière in 2013. In mei van dat jaar eindigt ze 2de op de Solvesborg Ladies Open (LETAS) en wint ze in november de Mineks Ladies Classic, in Turkije (LETAS), wat haar een kaart oplevert voor de Ladies European Tour 2014. Zowel op de LET als op de LETAS eindigt Chloé meermaals in de Top 20. In 2016 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Rio. Zij beëindigt haar carrière in 2019 als 823ste op de wereldranglijst.

De KBGF bedankt beide golfers nogmaals voor al die jaren waarin zij België in de internationale golfwereld hebben vertegenwoordigd en wenst hun veel succes met hun nieuwe projecten.