LIVE : Grand Prix de la Bruyère Leaderboard

Let Access Series

Letas in België

Het is voor een sportfederatie altijd interessant om grote toernooien zoals de Let Access Series te organiseren. De organisatie van dergelijke wedstrijden is telkens een kans om de Belgische golfsport te promoten, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Sinds 2017 wordt in België onder de naam de Belfius Ladies Open een toernooi van de Letas gespeeld. Laten we niet vergeten dat we in België vier speelsters hebben die actief zijn op het profcircuit.

Bovendien is de organisatie van dergelijke wedstrijden de ideale gelegenheid om onze Belgische pro’s te steunen maar vooral om golfliefhebbers een geweldig spektakel te bieden.

Nog een mooie Belgische delegatie

De derde editie van de Belfius Ladies Open werd gespeeld in Cleydael Golf Club.

Vier Belgische pro’s hebben hun plaats verdedigd: Chloé Leurquin, Manon De Roey, Fanny Cnops en Joëlle van Baarle. van Baarle en Knops hadden moeilijke eerste dagen en konden zich helaas niet plaatsen.

Ook zes amateurspeelsters namen deel aan de wedstrijd: Clarisse Louis, Céline Manche, Chiara Vikkula, Clémence Gendebien, Margaux Appart en Sarah Degreef. Clarisse en Céline hebben zich kunnen plaatsen.

Herbeleef het evenement en bekijk alle foto’s op de nieuwspagina.

Resultaten 2019

1ste plaats Emma Grechi  (Fr) -7 71 – 69 – 69
T2 Jane Turner (Eco) -4 71 – 72 – 69
T2 Laura Gomez Ruiz (Esp) -4 73 – 69 – 70
T2 Ines Laklalech (Maroc) -4 70 – 71 – 71

De resultaten zijn beschikbaar op onze website

De winnaars van Belgian Letas

2017 Belfius Ladies Open Heather McRae
2018 Belfius Ladies Open Emma Nilsson
2019 Belfius Ladies Open Emma Grechi