Let Access Series

Letas in België

Het is voor een sportfederatie altijd interessant om grote toernooien zoals de Let Access Series te organiseren. De organisatie van dergelijke wedstrijden is telkens een kans om de Belgische golfsport te promoten, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Sinds 2017 wordt in België onder de naam de Belfius Ladies Open een toernooi van de Letas gespeeld. Laten we niet vergeten dat we in België vier speelsters hebben die actief zijn op het profcircuit.

Bovendien is de organisatie van dergelijke wedstrijden de ideale gelegenheid om onze Belgische pro’s te steunen maar vooral om golfliefhebbers een geweldig spektakel te bieden.

Een mooie Belgische delegatie op de Belfius Ladies Open

De tweede editie van de Belfius Ladies Open was een groot succes. Het toernooi werd gespeeld in de Royal Bercuit Golf Club. Het parcours was lastig en de concurrentie geducht, absoluut het hoge niveau van de Letas waardig!

Vier Belgische pro’s hebben hun plaats verdedigd: Chloé Leurquin, Manon De Roey, Lien Willems en Fanny Cnops. Willems en Knops hadden moeilijke eerste dagen en konden zich helaas, ondanks een goede start van het seizoen, niet plaatsen.

Ook tien amateurspelers namen deel aan de wedstrijd: Clarisse Louis, Céline Manche, Chiara Vikkula, Elsie Verhoeven, Clémence Gendebien, Margaux Appart, Sarah Degreef, Lucille Lambert, Sophie Nibus en Camille Richelle. Enkel Clarisse heeft zich kunnen plaatsen.

Herbeleef het evenement en bekijk alle foto’s op de nieuwspagina.

Resultaten 2018

1ste plaats Emma Nilsson  (Swe) -5 71 – 69 – 71
2de plaats Julie Aime (Fr) -2 72 – 72 – 70
3de plaats Manon Molle (Fr) -2 72 – 70 – 72

De resultaten zijn beschikbaar op de website: Letas

De winnaars van Belgian Letas

2017 Belfius Ladies Open Heather McRae
2018 Belfius Ladies Open Emma Nilsson
Boulevard Louis Schmidt 87/6,
1040 Bruxelles

+32 (0)2 672 23 89

Meld u aan voor onze newsletter
© 2018 Royal Belgian Golf Federation    |    Privacybeleid     |    Disclaimer
Made with love by Créatonit