LIVE : Interclubs Results

Damesgolf staat dit jaar in België volop in de schijnwerpers met onder andere de organisatie van twee tornooien, een op de Ladies European Tour (LET), het Mithra Ladies Open, en een LET Access Series-tornooi (Letas).

Maar eerst en vooral door de prachtige resultaten van onze eigen speelsters. Te beginnen met Manon De Roey die met een 2de plaats op de Women’s NSW Open een prachtprestatie heeft neergezet. Na de 2de en de 3de ronde stond Manon aan de leiding en ze kreeg bij de aanvang van de 4de en laatste ronde heel supporterend België achter zich.

Eind januari had Manon ook reeds de Aoyuan International Moss Vale Pro-Am op haar palmares geschreven. Meer dan veelbelovende resultaten in de voorbereiding van de Olympische spelen in Tokyo. Daar zullen slechts 60 speelsters aan deelnemen. Op dit moment is Manon gekwalificeerd; indien zij haar huidige grote vorm kan behouden, zou ze wel eens kunnen schitteren.

Op haar weg naar de Spelen, neemt Manon deel aan twee tornooien op Belgische bodem: het Mithra Ladies Open in Naxhelet (van 29 tot 31 mei) en het Letas-tornooi op Rinkven (van 25 tot 27 juni.) Twee gelegenheden om niet te missen, spektakel verzekerd!

Laura Gonzalez Escallon nam eveneens deel aan dit tornooi in Australië. Zij eindigde op de 21ste plaats.