LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Thomas Pieters en Thomas Detry werden respectievelijk 16e en 22e in Tokio. Zij geven nu al afspraak voor Parijs 2024 en voor een nieuw olympisch avontuur.

Thomas Pieters en Thomas Detry kunnen terugblikken op een mooi olympisch toernooi in de Kasumigaseki Country Club, het schouwtoneel voor de golfsport tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Akkoord: onze beide kampioenen deden er niet mee voor een medaille, maar ze sloegen helemaal geen slecht figuur. De Antwerpenaar werd uiteindelijk 16e met 11 onder par en de Brusselaar 22e met 10 onder par. Zonder een ‘zwarte dag’ tijdens de 2e ronde had er voor Thomas Pieters duidelijk een hogere finish ingezeten, maar na een sterke openingsronde in 65 slagen kampte Pieters op een onweerachtige vrijdag met een echte dip. Mede door twee double bogeys moest hij genoegen nemen met een ronde in 76 slagen. Pieters vocht evenwel prachtig terug met twee uitstekende kaarten van 64 en 68. Dat was de reactie van een echte kampioen!

Ook Thomas Detry mag terugblikken op een mooi toernooi. De immer regelmatige Brusselaar, die aan zijn eerste Spelen bezig was, scoorde vier ronden onder par (70, 67, 68 & 69). ‘Stiekem hoopte ik natuurlijk om iets beter te doen. Spijtig genoeg liep mijn putter niet warm genoeg om mee te strijden voor de medailles. Op de greens zeilden heel wat ballen net naast de cup zonder te vallen. Dat vertaalt zich meteen in de scores. Maar het was al bij al een fantastische ervaring. Ik droomde al van de Spelen van toen ik kind was en ondanks de bijzondere omstandigheden die gelinkt waren aan de pandemie heb ik toch een beetje kunnen genieten van de olympische magie. Ik droom nu al van de Spelen in Parijs in 2024!’, aldus Detry bij het verlaten van het Olympisch Dorp.

De titel bij de mannen ging uiteindelijk voor de Amerikaan Xander Schauffele (-18) voor de Slowaak Rory Sabattini en CT Pan uit Taiwan.