LIVE : National Senior Championship Cleydael Leaderboard

‘Ik dreef op een roze wolk. Ik speelde vier dagen lang bijzonder goed, vooral ook in de slotronde toen de druk op z’n hoogst was. Ik denk niet dat ik op de laatste 9 holes fouten heb gemaakt. Een heerlijk gevoel!’

De 22-jarige James Meyer de Beco stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken na zijn prachtige overwinning in de Omnium Classic op het parcours van de Millennium Golf Club. Dat was ook meer dan terecht, want de getalenteerde speler van Naxhelet beëindigde het toernooi met liefst 16 onder par (68, 71, 68 & 65).

Bij de start van de slotronde deelde James Meyer de Beco de leiding met zijn rivaal en vriend Adrien Dumont de Chassart. Iedereen verwachtte een spannend duel en dat kwam er ook. De beide jonge kampioenen speelden uitstekend en de beslissing viel pas op het einde. ‘Het was een beetje als matchplay. Ik stond er gelukkig op de beslissende momenten. Het zelfvertrouwen was hoog’, aldus de winnaar die volgend jaar naar de profs hoopt over te stappen.

Giovanni Tadiotto (-10) finishte als derde en werd zo winnaar in de categorie profs. De jonge pro heeft het goede gevoel opnieuw te pakken en zal dit proberen vast te houden in de rest van het seizoen op de European Challenge Tour.

Ook Guillaume Watremez (-8) mocht mee op het podium. Op zich geen verrassing, want hij doet het altijd goed in dit toernooi – drie keer winnaar – en pakte ook dit keer uit met enkele fenomenale slagen. We noteerden ook de mooie eindscore van de 14-jarige Hugo Duquaine die beslag legde op een plaats in de top-20 (+4 van de black tees)!

Bij de dames ging de titel naar de 19-jarige Sophie Bert. De speelster van Waregem finishte op 6 onder par, mede dankzij een schitterende 65 in de eerste ronde. Nadat ze even onder druk werd gezet door de jonge (15!) Savannah De Bock, haalde ze het uiteindelijk met twee slagen voorsprong op dit jonge talent van Waterloo GC. Een birdie op hole 17 gaf de doorslag. Ook Margaux Appart (+1) mocht mee op het podium.

(M.T.)