LIVE : Mid-Am & Young Adult Tour L'Empereur Leaderboard

Wij kunnen bijna niet wachten… De Olympische Spelen van Tokyo vinden plaats van 24 juli tot 9 augustus! En golf staat ook tijdens de editie 2020 weer op het programma. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië) rolde het kleine, witte balletje voor het eerst weer, na een afwezigheid van 112 jaar.

Thomas Pieters, Manon De Roey, Laura Gonzalez Escallon en alle andere Belgische profs zijn uiterst gemotiveerd door deze Spelen. Maar niet iedereen kan deelnemen.. Wat zijn de criteria? Welk klassement moet je bereikt hebben? Laten wij deze selectiecriteria even van nabij te bekijken.

Het deelnemersveld voor de OS 2020 is beperkt tot 60 spelers, zowel bij de Dames als bij de Heren. De IGF (International Golf Federation) gebruikt de wereldranglijst om te bepalen welke de spelers in aanmerking komen. De eerste 15 spelers van de wereldranglijst worden geselecteerd, met een beperking tot vier spelers per land. Buiten de Top 15 komen spelers in aanmerking op basis van de wereldranglijst, met een maximum van twee spelers per land dat nog geen twee of meer spelers uit de Top 15 heeft.

Bij de Heren begon de periode om zich te kwalificeren op 1 juli 2018 en eindigt op 22 juni 2020. Bij de Dames begon deze periode al op 8 juli 2018 en eindigt op 29 juni 2020, daags na de Belgische ronde van de Let Access op de baan van Rinkven! Dit tornooi wordt belangrijk voor de Belgische speelster en belooft dus intens spektakel!

Staan vandaag (31 januari) in het Olympische klassement: Thomas Pieters op de 33ste, Thomas Detry op de 43ste en Manon De Roey op de 48ste plaats; Nicolas Colsaerts is momenteel reserve. Dat kan de komende maanden allemaal veranderen… Met andere woorden, de spanning is op zijn hoogtepunt!