2019… een jaar vol emoties voor de KBGF en voor de Belgische golfwereld.

Zoals u weet begon het seizoen met de bekendmaking van het project #BEgolf Paragolf (hier vindt u alle inlichtingen hierover). Een project dat langzaam maar zeker groeit en zijn vleugels al heeft uitgeslagen naar de trainingen van Golf Vlaanderen en van Afgolf.

Adem Wahbi, ambassador van dit project, heeft overigens een prachtig seizoen achter de rug. Als 14de op de World Ranking for Golfers with Disability (WR4GD), heeft hij onder meer het Madrid Open Championship gewonnen, eindigde hij als 2de op de Grand Prix Handigolf in Duinkerken en nam hij ook voor de tweede keer deel aan het Australian All Abilities Championship waar hij 5de werd.

Dat was niet de enige mooie prestatie van onze amateurs! Clarisse Louis ontving in april een uitnodiging voor de eerste editie van het Augusta National Women’s Amateur Championship (meer inlichtingen hier). Adrien Dumont de Chassart won twee toernooien in USA: de Tar Hell Intercollegiate & het Big Ten Championship (University of Illinois).

Andere leden van het Belgian Team hebben het hele seizoen mooie resultaten neergezet. We onthouden vooral de 1e plaats van Savannah De Bock op het Omnium en de 1e plaats van Sylvie Van Molle op het Belgian International Senior Championship… Maar ook de overwinning van het U12-team tegen Nederland.

Ook internationaal zijn onze Belgische golfers Manon De Roey, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts niet onopgemerkt gebleven met hun prachtige resultaten. Manon De Roey won in juli het Santander Golf Tour LETAS in Valencia en de WPGA International Challenge in september. In augustus won Thomas Pieters de Czech Masters en Nicolas Colsaerts eindigde het golfseizoen 2019 met een prachtige overwinning in de Open de France op de Golf National bij Parijs.

We mogen ook de fantastische prestatie van Thomas Detry op het Mauritius Open niet vergeten. Onze Brusselaar eindigde op een 4de plaats en wist het Belgische publiek tot op het einde te boeien. Na een mooie remonte werd hole 17 hem uiteindelijk fataal. Hij eindigde zijn golfseizoen met een zeer mooie 2e plaats in de Thailand Masters.

Aan de vooravond van de Olympische Spelen in 2020 en de Ryder Cup ‘Made in USA’ zijn de resultaten van onze Belgen voldoende om de grootste golfliefhebber te prikkelen, te motiveren en op te vrolijken. Met deze twee belangrijke golfevents in het vooruitzicht zou 2020 wel eens een groots jaar kunnen worden… Het zal in ieder geval een opwindend jaar vol spanning worden!

Kleine samenvatting

Thomas Pieters 25 tournaments played – only 4 cuts missed – 5 top 10’s (including 1 victory) Victory in D+D Real Czech Masters => category 4 on European Tour (2 years exemption) OWGR : 78th Race to Dubai : 31stNicola
Nicolas Colsaerts 27 tournaments played – 2 top 10’s (including 1 victory) Victory in Amundi Open de France => category 4 on European Tour (2 years exemption) OWGR : 196th Race to Dubai : 55th
Thomas Detry 26 tournaments played – only 3 cuts missed – 4 top 10’s OWGR : 136th Race to Dubai : 42nd
Manon De Roey

– LET : 12 tournaments played – 3 top 10’s – Order of Merit : 25

– LETAS : 9 tournaments played – 5 top 10’s (including 2 victories) – Order of Merit : 7

Victories : Santander Letas Valencia & WPGA International Challenge OWGR : 286  

 

Clarisse Louis 6 top 10’s including 1 victory and 1 runner-up place Victory : Facilicom Amateur Open of Flanders
Runner-up (after 36 holes stroke play) : European Nations Cup – Copa Sotogrande
European Golf Ranking : 31 WAGR : 70
Adrien Dumont de Chassart 5 top 10’s including 2 victories and 1 runner-up place Victories : Tar Hell Intercollegiate & Big Ten Championship (University of Illinois) Runner-up : Copa Andalucia European Golf Ranking : 119 WAGR : 112
Sylvie Van Molle 6 top 10’s including 1 victory, 1 runner-up place and one 3rd place Victory : Belgian International Senior Championship
Runner-up : Women’s Senior Amateur Championship
   
Adem Wahbi Invited to play the President’s Cup 2019 in Australia Victory : Madrid Open   WR4DG : 11