LIVE : No Competition Leaderboard

Het traditionele Omnium van België, waaraan de beste pro’s en amateurs deelnemen die in ons land actief zijn, bekroonde heel wat rijzende sterren in de Belgische golfwereld. En dit op een bijzonder selectief parcours van Cleydael waar ze bovendien vier dagen lang geconfronteerd werden met een grote hitte.

De 16-jarige Antwerpenaar Ryan Lundh had daar ogenschijnlijk het minste problemen mee en hield fysiek en mentaal het hoofd koel. Na een fenomenale openingsronde in 63 slagen (-9, met 10 birdies en 1 bogey) beveiligde de clubkampioen van Royal Antwerp zijn voorsprong in de volgende drie ronden, die hij uitspeelde in respectievelijk 71, 67 en 73 slagen. Eveneens op dat eindconto: 27 birdies! Lundh won met 14 onder par en had zo ook een antwoord klaar op de sterke comeback van Lev Grindberg. Het 15-jarige talent uit Oekraïne had voor zijn slotronde inderdaad ook 63 slagen nodig (met 1 eagle en 8 birdies). Hij strandde op twee slagen van de leider die zijn parcours opende met 3 birdies, even werd opgeschrikt door een triple bogey halfweg zijn ronde – op een verraderlijke par 3 van 200m – maar zich daarna niet meer liet verrassen.

Deze beide boys deden het dus beter dan de pro’s, een categorie waar bijzonder fel strijd werd geleverd om de naam op de erelijst te krijgen en de grootste hap te nemen uit het prijzengeld. De titel ging uiteindelijk naar neo-prof Jean de Wouters. Hij won met 9 onder par en met twee slagen voorsprong op het duo Laurent Richard en James Meyer de Beco. Kevin Hesbois en Guillaume Watremez, die bij het ingaan van de slotronde de leiding deelden, misten scherpte in de loden hitte en finishten als 4e en 7e.

Ook bij de Ladies bleef het spannend tot de laatste putt. Bij afwezigheid van de Belgische proëttes en Europees amateurkampioene Savannah De Bock kregen we tijdens het toernooi verschillende koploopsters. Uiteindelijk was de zege weggelegd voor Emma Defleur. De speelster van Rigenée, die haar toernooi opende en afsloot met een 69, won met 3 onder par. Daarmee deed ze 1 slag beter dan Céline Manche (La Tournette) en Louise Cuyvers (Ravenstein).

Op naar volgend jaar en een nieuw Omnium van België, hopelijk in iets koelere omstandigheden!