LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

Savannah De Bock heeft voor een geweldige stunt gezorgd door het Europees amateurkampioenschap te winnen op het parcours van Saint-Germain (Parijs). De jonge speelster uit Waterloo begon samen met de Engelse Charlotte Heath als leider aan de 4e en laatste ronde en tekende net als haar concurrente voor een schitterende kaart in 66 slagen (-6). Beiden beëindigden het toernooi met 19 onder par, wat twee slagen beter was dan de Franse Inès Archer. De titel werd pas beslist op de 4e hole van de sudden-death play-off, want op de eerste drie holes hielden beide speelsters elkaar in evenwicht.

 

Deze Europese titel is een fantastische prestatie voor de speelster van Royal Waterloo die afkomstig is uit Ecaussinnes (Henegouwen). Het was voor haar ook de eerste keer dat zij vier keer na elkaar onder de 70 slagen bleef (69-67-67-66). Een echt huzarenstukje op de verraderlijke baan van St-Germain met tal van imponerende bunkers, zoals wel meer banen met de handtekening van Tom Simpson! De moeilijke tekening belette de huidige Belgische kampioene (na winst in het BIAC op Sept Fontaines) niet om de ene na de andere birdie te scoren. Dat waren er liefst 27 in totaal, wat ook al een record is.

 

Het is pas voor de 2e keer dat de Belgische golfwereld een Europese kampioene in de rangen heeft. Dit gebeurde 34 jaar geleden voor het eerst in het Spaanse Pedrena toen Florence Descampe won. Ook toen na een play-off. Bij de mannen veroverde Didier de Vooght deze Europese amateurtitel exact 25 jaar geleden op parcours van Impérial (omgeving Genève). Hij won toen voor een zekere Sergio Garcia.

 

De KBGF feliciteert Savannah met deze nieuwe fenomenale prestatie en hoopt dat zij in de voetsporen mag treden van haar illustere voorgangers.