LIVE : Qualifying National Stroke Play Leaderboard

Het eerste weekend van de Degroof Petercam Belgian Interclubs vond plaats onder een heerlijke lentezon, we zouden ze zelfs bijna zomers durven noemen. Talrijke gastclubs stelden hun terrein ter beschikking voor deze Interclubs. Zoals gewoonlijk ging dit gepaard met vreugde en hoop, maar soms ook met teleurstelling en frustratie. In de twee hoofdcategorieën (Men I en Ladies I) losten de favorieten meteen de verwachtingen in. 

Men I

De titelverdedigers van Rinken wonnen overtuigend van Oudenaarde (6-1) en Zoute (5-2), nadat ze ’s ochtends de twee foursomes in hun voordeel hadden beslist en terwijl Lev Grinberg en Stefan Quy nog ongeslagen zijn. Voor hun laatste groepswedstrijd tegen Hasselt zijn de Noord-Antwerpenaren al zeker van een plaats in de kwartfinales, waar ze het tegen Waterloo of Ravenstein zullen opnemen. Zij wonnen beiden in Poule B door La Tournette en Sart-Tilman te verpletteren op het terrein van Royal Hainaut.

 

Poules C en D worden gespeeld op Royal Limburg. Antwerp, dat vlot won van Latem en Hainaut, hoeft tegen Rigenée slechts twee matchen te winnen om de kwartfinales te bereiken, maar alle ploegen kunnen zich nog plaatsen. Hulencourt is nu al verzekerd van een plaats in de kwartfinales. De laatste vrije plek gaat naar de winnaar van de wedstrijd Ternesse-Keerbergen komende zaterdag 20 april.

Ladies I 

Bij Ladies I wonnen de regerende kampioenen uit Rigenée met 5-2 van zowel Hulencourt als Latem. Maar ze zullen zaterdag toch op hun hoede moeten zijn voor Waterloo, dat ondanks een nederlaag tegen Latem nog altijd in de running is om zich te plaatsen voor de halve finales. Ook de vrouwen uit Hulencourt mogen nog hoop koesteren, op voorwaarde dat ze de Gentenaars met ruime cijfers verslaan.

 

In Poule B heeft Ravenstein La Tournette ingeblikt met 7-0, waarna ook Sept Fontaines met 5-2 voor de bijl ging. Tegen Sart-Tilman heeft Ravenstein nog slechts één punt nodig om zich te verzekeren van een plek in de halve finales. Maar de jonge garde uit Tervuren zal zeker vol voor de winst spelen, terwijl ook de drie andere ploegen zich nog kunnen plaatsen. Ook La Tournette kan mits een ruime zege tegen Sept Fontaines dit exploot nog verwezenlijken! Afspraak komende zaterdag op het terrein van National Sterrebeek, waar de top van de Belgische clubs bij de vrouwen opnieuw verzamelen blaast.

Alle info en resultaten via degroofpetercambelgianinterclubs.be