LIVE : Senior Classic #4 Durbuy Leaderboard

In het tweede weekend van de Degroof Petercam Belgian Interclubs, een niet te missen afspraak dit seizoen waarvoor diverse gastclubs vrijblijvend hun terrein ter beschikking gesteld hebben, zijn er al heel wat beslissingen gevallen.

Rigenée-Ravenstein in de vrouwenfinale

Bij Ladies 1 zal de finale, net als vorig jaar, betwist worden tussen Rigenée en Ravenstein. Beide teams domineerden hun poule en bleven daarin ongeslagen, om daarna ook relatief makkelijk hun halve finale te winnen. Zaterdag drukte Rigenée de laatste hoop van Waterloo de kop in door met 5-2 te zegevieren, Ravenstein blikte Sart-Tilman in met 7-0.

Zondag versloeg Ravenstein Latem, waar het ervaren duo Camille-Richelle/Fanny Cnops hun foursome won tegen Sixtine de Cordes/Louise Cuyvers. Dit was echter de enige match die de Gentenaars op hun naam konden schrijven. Ze verloren in de 20ste en een andere in de 19de tegen de jonge spelers van Ravenstein.

Rigenée won op zijn beurt zondag met 4-3 van Sept Fontaines. Na het winnen van de twee ochtendlijke foursomes leek alles beslist. Maar door de afwezigheid van Margaux Vanmol in de middag werd het uiteindelijk nog closer dan verwacht. Clarisse Louis won van Natalia Valencia, een wedstrijd die beslissend bleek in de eindafrekening aangezien alleen Emma Defleur haar single had gewonnen bij de titelverdediger.

Merk op dat La Tournette, dat met 5-2 het onderspit moest delven tegen Waterloo in de play-off, en Sart-Tilman, met 4-3 verloren van Hulencourt, zijn gedegradeerd naar D2. Rinkven (winnaar play-off D2, 4-1 tegen Hainaut) en La Bruyère (4-1 tegen Ternesse) schuiven door naar Divisie 1.

Rinkven-Waterloo et Rigenée-Hulencourt bij laatste vier bij de mannen

Bij de mannen gaat Rinkven, dat in de kwartfinale met 5-2 te sterk was voor Ravenstein, zaterdag in de halve finale op de terreinen van La Marache de strijd aan met Waterloo. Laatstgenoemde schakelde het Zoute vrij eenvoudig uit met 6-1 op de golfbaan van Royal Hainaut. Met onder meer oud-professionals Hugues Joannes en Pierre Relecom zal Waterloo zijn huid duur verkopen tegen de regerende kampioenen uit Noord-Antwerpen.

In de andere halve finale neemt Rigenée, dat Antwerp versloeg in zijn laatste groepswedstrijd en in de kwartfinales Ternesse klopte met 5-2, het op tegen het verrassende Hulencourt. De Waals-Brabantse club, eveneens ongeslagen in zijn groep, won op Royal Limburg in de kwartfinales van Antwerp. Met dank aan twee succesvolle ochtendlijke foursomes en de zege van het Franse duo Damien Boyer/Pierre Armengaud.

Ook belangrijk om weten: Oudenaarde (4-3 play-down-nederlaag tegen Sart-Tilman), Hasselt (6-1 tegen La Tournette), Kampenhout (5-2 tegen Latem) en Hainaut (6-1 tegen Keerbergen) degraderen naar D2, terwijl Sept Fontaines, Cleydael, Bercuit en Limburg, winnaars van hun groep in D2, promoveren naar Divisie 1.

De halve finales van divisie 1 en men II én ladies II vinden komende zaterdag 27 april plaats op La Marache in Waterloo. Het gaat om Louvain-la-Neuve versus Sart-Tilman en Rigenéeversus Rinkven bij men II, Latem-Waterloo en Rigenée-Sept Fontaines bij ladies II. Dit zal het weekend op de terreinen naast het beroemde slagveld nog wat meer kleur te geven! 

Naast Rigenée-Ravenstein bij ladies 1 zijn er al drie andere finales bekend. Deze staan zondag op het programma: Beveren-Sart-Tilman (men III), Ravenstein-Waterloo (men IV) en Tournette-Sept Fontaines (ladies III).

Alle info en resultaten via degroofpetercambelgianinterclubs.be