LIVE : No Competition Leaderboard

Op maandag 24 augustus gaat al wie golft in Belgie een eenmalige uitdaging aan: in ploegen van 10 spelers zoveel mogelijk holes afwerken om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek rond Covid-19 van het Rode Kruis. De Belgische profgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey steunen Holes for Heroes en spelen een exhibitiewedstrijd op de club van de ploeg die het meeste geld heeft weten in te zamelen.

Amateur golfer, topgolfers, ‘bekende’ golfer,… iedereen wordt op 24 augustus op de green verwacht voor het goede doel. Alle golfclubs zijn uitgenodigd om gratis deel te nemen aan Holes for Heroes en één of meerdere ploegen in te schrijven. Elke ploeg probeert gedurende de hele dag zoveel mogelijk holes af te werken. Teams van 10 golfers zullen zich voor een klein bedrag per hole (1€ bv) laten sponsoren door familie, vrienden, andere golfers,… Hoe meer deelnemers en hoe meer holes elke speler en elk team verzamelt, hoe groter het bedrag dat naar het Rode Kruis gaat. “Ik ben fier dat we de golfwereld kunnen mobiliseren voor deze goede zaak die meer dan ooit van groot belang is, dat hebben de voorbije, moeilijke weken wel aangetoond”, zegt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de FRBG.

De ploeg die het meeste geld heeft ingezameld, wint een exhibitiematch op de eigen club met de topgolfers die dit project steunen. Elke deelnemer aan Holes for Heroes krijgt sowieso een welcome pack met polo en pet om op 24 augustus te dragen en na afloop een medaille. Iedereen maakt bovendien nog kans op tal van extra prijzen. “Ik ben zeer blij mijn steun te kunnen verlenen aan dit project. Ik hoop dat elke club in ons land één en liefst heel wat meer ploegen op de been kan brengen en dat de golfers en hun persoonlijke sponsors zich genereus tonen. Als mijn agenda en de Tour het toelaten, zal ik zelf uiteraard ook spelen en dan ga ik voor niet minder dan 60 holes!” blikt Thomas Pieters.

Holes for Heroes wetenschappelijke coronaonderzoek van het Rode Kruis

Holes for Heroes steunt het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in het kader van COVID-19 en ga zo mee de strijd aan tegen Corona.

Eén van deze studies onderzoekt hoeverre het corona virus verspreid is onder de gezonde bevolking (dat gebeurt via tests op onze bloeddonoren en via samenwerking met huisartsen) en moet ons een beeld geven over de mate van groepsimmuniteit tegen het virus.

Een andere studie onderzoekt de genezende werking van plasma: hoe de aanwezige antistoffen in het plasma van genezen coronapatiënten nieuwe coronapatiënten -en in het bijzonder de gezondheidzorgers kunnen helpen.

Tenslotte onderzoekt het Rode Kruis hoe het genezen corona patiënten het best motiveren om plasmadonor te worden. Wanneer blijkt dat de resultaten van het onderzoek naar de gezende werking van plasma positief zijn, moet bestudeerd worden hoe het Rode Kruis  voldoende donoren kan mobiliseren zodat om de therapie op grotere schaal op alle patiënten gebruikt kan worden.

Scoor zoveel mogelijk holes en steun zo het wetenschappelijke corona-onderzoek van het Rode Kruis.

Alle praktische details kom je te weten via de club en op de officiële website van de challenge : www.holesforheroes.be