LIVE : King's Prize L'Empereur Results

 

Begin augustus hadden de beste jeugdspelers afspraak op de South Course van Rinkven voor de National Junior. Dit parcours was perfect voorbereid op de afspraak maar kreeg weinig hulp van de weermaker. Tijdens de vier competitiedagen kregen de deelnemers inderdaad te maken met forse windstoten, talrijke buien en af en toe zelfs een onweer.

Maar aan de finish waren het toch de grootste favorieten die de verschillende categorieën domineerden. Bij de U18 Boys stond er geen maat op Ryan Lundh (Royal Antwerp) die vier sterke kaarten binnenbracht (71-73-72-69) en finishte met +1. Hij won met liefst 11 slagen voorsprong op Gavriel Delaval (Koksijde Ter Hille). Lundh, vorig jaar winnaar van het Omnium, bewees zo dat hij begin augustus de beste junior is die in België actief is, ook al kreeg hij in de categorie ‘Boys overall’ grote concurrentie van Arthur Haghedooren (+2). De jongeman uit Keerbergen stak met kop en schouders boven de concurrentie uit in de categorie U14. Hij had liefst 22 slagen voorsprong op de runner-up Victor Marchal die net als hij de kleuren van Keerbergen verdedigde.

In U16 was de titel weggelegd voor Arthur Estas (Koninklijke Golf Club van België). Hij toonde zich deze zomer de regelmatigste en presteerde trouwens ook uitstekend tijdens de European Young Masters in Slowakije waar hij 11e werd. Hij werd nationaal kampioen met vier slagen voorsprong op Callum McLean (Ternesse). Geen nieuwe titel dus voor Hugo Duquaine, al zes jaar ongeslagen tijdens de National, want zijn spel vertoonde te veel ups & downs.

Bij de Girls veroverde Louise Cuyvers (Koninklijke Golf Club van België) de titel in U18 na een opwindend duel met Alix Denis (Royal Antwerp). Savannah de Bock was niet van de partij vanwege een Europese selectie tegen het team van Asia-Pacific in La Manga (Patsy Hankins Trophy). Ook in U16 ging het er bijzonder spannend (en kwalitatief sterker) aan toe tussen Sixtine de Cordes (Koninklijke Golf Club van België) en Mirthe Waumans (Ternesse). De jonge speelster van Ravenstein (-2) won uiteindelijk met drie slagen voorsprong op de Antwerpse. Zij was de enige deelnemer in deze National Junior die de competitie onder par afsloot. En dit dankzij een geweldige regelmaat, met amper zeven bogeys over de vier ronden samen. Royal Bercuit mocht vieren in U14 en U12 met titels voor Laetitia Vandeplas en Louis Dirickx. Bij de U12 Girls toonde Ashling Poynton (Keerbergen) zich de beste na twee ronden.

 

U12 Girls :
1e Ashling POYNTON
2e Chloe LAM
3e Loulou FONTEYNE
U14 Girls :
1e Laetitia VANDEPLAS
2e Anaïs NICOLAS
3e Violette GERARD
U16 Girls :
1e Sixtine DE CORDES
2e Mirthe WAUMANS
3e Audrey LAM
U18 Girls :
1e Louise CUYVERS
2e Alix DENIS
3e Noéline PARMENTIER
U12 Boys :
1e Louis DIRICKX
2e Olivier PHLIPS
3e Alexandre SCHREVENS
U14 Boys :
1e Arthur HAGHEDOOREN
2e Victor MARCHAL
3e Edward HERMAN
U16 Boys :
1e Arthur ESTAS
2e Callum MCLEAN
3e Ken CREMERS 
U18 Boys :
1e Ryan LUNDH
2e Gabriel DELAVAL
3e Luca DEL CANALE