LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

De Junior Interclubs vonden dit jaar hun normale plaats terug op de kalender en werden afgewerkt tijdens de 2e week van de paasvakantie. Dit grote spektakel werd opgediend in twee verschillende gastclubs, want met 52 ingeschreven teams (waarbij 23 in Boys U14) was ook deze editie weer bijzonder succesvol. Hierdoor verliep een deel van de kwalificaties in Waregem terwijl alle finales werden afgewerkt in Oudenaarde.

In U18 moesten enkele clubs aantreden zonder hun sterkste wapens, want die waren op datzelfde ogenblik actief in de Internationaux de France Boys U18 in Les Aisses en Girls U21 in St-Cloud. Zoals James Skeet (Ravenstein), Hugo Duquaine (Rigenée), Savannah De Bock (Waterloo) en Louise Cuyvers (Ravenstein). Het is inderdaad niet eenvoudig om de nationale en internationale kalenders op elkaar af te stemmen. Die worden inderdaad steeds drukker en dat geldt ook voor de jeugdcategorieën.

Dit doet evenwel niets af aan de verdiensten van de winnende teams in Interclubs, want talent werkt natuurlijk ook in de breedte. Zoals Waterloo overduidelijk maakte met een schitterende hattrick en titels in Boys & Girls U14 alsook in Girls U18. In deze laatste categorie haalden de meisjes van Waterloo het met 3-0 in de finale van Rigenée. Het duo Ayaka Matsumoto-Victoria Meunier won met 3&2 van Laure Martin en Victoria Lebrun, Alix Denis bleek ruim te sterk voor Maud Van Campenhout (9&8) en haar zus Diane won het topduel tegen Emma Defleur 2up. Al bij al een logisch succes voor de speelsters van Waterloo, al zorgde Rigenée wel voor een opgemerkte stunt met winst tegen Ravenstein in de halve finales.

In Boys U14 haalde Waterloo het met 2-1 in de finale van Keerbergen. Dat duel was een echte thriller, met winst voor Giulio Del Canale op de 20e hole tegen Arthur Haghedooren. Giulio, die geen enkele wedstrijd verloor in matchplay, was de grote bezieler van deze titel, maar ook zijn partners Charles De Wijngaert en de Fransman Maximilien Buffelard deden hun duit in het zakje door om beurten hun wedstrijden te winnen in de kwartfinales (2-1 tegen Bercuit), halve finales (2-1 tegen Hulencourt) en in de finale.

In Girls U14 haalde Waterloo het met 2-1 in de finale van Hulencourt, team waar de Spaanse Carolina Perez-Tasso een bijzonder sterke indruk maakte. Nyla Keuterick (2&1 tegen Martina Venneri Arnau) en Alice Bille (1up tegen Laetitia Vandeplas) maakten het verschil in de slotfase en verzekerden zo mee de hattrick voor Waterloo in de Interclubs.

Bij de Boys U18 tenslotte ging de titel logischerwijs naar Rinkven. Dat bracht een sterk team tussen de lijnen aangevoerd door het Oekraïens talent Lev Grinberg. Nadat ze ruim te sterk bleven tijdens de kwalificaties haalden de Noord-Antwerpenaren het met 4-1 in de kwartfinales van Sept Fontaines, met 4,5-0,5 in de halve finales tegen Waterloo na vijf bijzonder spannende wedstrijden – waarin Noah Pezzot een halfje kon veroveren tegen Ryan Lundh – waarna de kroon op het werk werd gezet met 4-1 winst in de finale tegen Kampenhout, de revelatie van dit toernooi. Dat beet trouwens stevig van zich af. Arthur Estas speelde all square tegen Lev Grinberg en Ruben Heyvaert deed hetzelfde tegen Yan De Mondt. De verrassende achterstand voor Rinkven, die even op het scorebord prijkte, werd evenwel logisch weggespeeld door het duo Van Beeck-Peperstraete (6&5), Maxim Leys (3&2 tegen Finn Smolders) en Ryan Lundh (2&1 tegen Victor Estas). De Antwerpenaars pakten zo een titel terug die ze al najaagden sinds 2012.