LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Na twee fantastische weekends in alle uithoeken van België krijgen de Interclubs op zondag 8 mei hun grote apotheose. Plaats van afspraak? Royal Antwerp, dat zich tot in de puntjes heeft voorbereid op de verschillende finales in Divisie 1 in de zeven categorieën in competitie. En ook voor de halve finales vanaf zaterdag in Men I als gevolg van de nieuwe formule. Die formule bleek een schot in de roos, want de 16 clubs gaven elkaar geen duimbreed toe in de poules en dat gebeurde ook niet in de kwartfinales deze zondag. De acht teams bekampten elkaar op de English Course van La Tournette en de Royal Limburg. Die hadden hun schitterende baan ter beschikking gesteld, zoals ook tal van andere clubs dit deden. Een gebaar dat door de KBGF bijzonder op prijs werd gesteld.

 

Uiteindelijk konden de vier favoriete teams (Rinkven, Waterloo, Ravenstein en Rigenée) zich plaatsen bij de laatste vier in Men I, maar dat ging niet zonder slag of stoot! Zo won titelverdediger Rinkven slechts op de valreep de Antwerpse derby tegen Antwerp! De beslissende punten werden aangeleverd door Stefan Quy (op hole 19 tegen Gaëtan Van Baarle) en Diederik Van Doorselaer (1up tegen Frédéric de Vooght) voor 5-2 winst. Rinkven komt in de halve finales uit tegen Waterloo. Dat won nipt van Keerbergen omdat het verlies van de ochtendfoursomes nog werd rechtgetrokken. De overwinning van junior Nicolas Normand (1up tegen Seppe Vanhondeghem) woog zwaar door in de balans, net als deze van Samuel Jensen (2&1 tegen Gommaar D’Hulst).

 

Een zelfde verhaal op Royal Limburg, want daar haalde Rigenée het finaal van La Tournette nadat het de beide ochtendfoursomes had verloren. Voor de vier winnende punten zorgden Jean-Christophe Beyne, Hugo Duquaine (op zijn 15e lid van het Belgian Team U18) en Lucas Mercelis, maar vooral Basile Devillet die Gil Debusscher versloeg op hole 19 in de beslissende wedstrijd. Rigenée botst in de halve finales op Ravenstein. Dat won met 5-2 van het verrassend sterke Ternesse. De Antwerpenaren hadden inderdaad hun plaats in de kwartfinales veroverd door de spannende groep D te winnen en onder meer Sept Fontaines uit te schakelen. De spelers uit Tervuren stonden onder druk tegen Ternesse, maar Maximilien de Cordes won op hole 20 van Philippe Adriaensen, terwijl Steven De Wispelaere op hole 18 de winst pakte tegen Lars Masyn.

 

Te noteren dat Limburg (2-5 verlies tegen Naxhelet), l’Empereur (3-4 tegen Bercuit), Sept Fontaines (3-4 tegen Cleydael) en Sart-Tilman (3-4 tegen Latem) degraderen. Hun plaatsen worden ingenomen door Royal Zoute, Hasselt, Hulencourt en Waregem, winnaars van hun respectievelijke poules in Divisie 2.

 

In Ladies I gaat de finale tussen Ravenstein en Sart-Tilman. De jongedames uit Tervuren zorgden voor een stunt in de halve finales door met 4-3 van Rigenée te winnen, dat nochtans overtuigend voor de dag was gekomen tijdens de poulewedstrijd op de National. De tot dan zowel in de foursomes als in de singles ongeslagen Elodie van Dievoet en Margaux Vanmol ondergingen dit keer de wet van de sterkste met 3&2 tegen respectievelijk Francesca De Roover en Elise Bishop. Wat het verschil maakte voor de ladies van Ravenstein was dat zij niet alleen konden rekenen op de overwinningen van Victoria Dellicour op hole 19 tegen Julie Janss, maar ook op die van het duo Bishop-Logé tegen Clarisse Louis en Emma Defleur. De Luikse dames van Sart-Tilman wonnen hun halve finale met 4-3 van Latem, met onder meer zeges voor Sophie Nibus, Marine Zandona en Margaux Semmeling. Zij hopen nu hun stunt van de poulefase te herhalen, want toen versloegen ze Ravenstein met 4-3.

 

Te noteren dat titelverdediger La Tournette, dat met 2-5 van Waterloo verloor, naar D2 zakt, net als Keerbergen (4-3 verlies tegen La Bruyère). Rinkven en Sept Fontaines promoveren naar D1.

 

Dit zijn de finales in de andere categorieën, op 8 mei op Royal Antwerp.

Men II: Rinkven-La Tournette

Men III: Rinkven-Ternesse

Men IV: Sept-Fontaines-Sart-Tilman

Ladies II: Waterloo-Koksijde

Ladies III: Ravenstein-Keerbergen