LIVE : Keerbergen Junior Open Leaderboard

Het openingsweekend van de Interclubs Men & Ladies was bijzonder leerzaam in heel wat reeksen en dat vooral voor de toppers in Divisie 1. Zo zijn de Men I van Ravenstein, Rigenée, Waterloo en Antwerp nu al zeker van een plaats in de kwartfinales. Net als titelhouder Rinkven, dat zaterdag enkel een 0-7-verlies tegen Keerbergen moet vrezen en een 7-0-zege van Naxhelet tegen l’Empereur, wat zeer onwaarschijnlijk is. Rinkven, dat hetzelfde team in lijn brengt als vorig jaar – en dus met het Oekraïens talent Lev Grinberg, met 2&1 winnaar van James Meyer de Beco in het topduel tegen Naxhelet – moet het in de kwartfinales opnemen tegen de verliezer van het duel Waterloo-Antwerp volgende zaterdag. Plaats van afspraak wordt de English Course van La Tournette waar de poules A en B doorgang vinden. Keerbergen moet dan weer van Rinkven winnen om zich te kwalificeren ten nadele van Naxhelet dat zaterdag voor de verrassing zorgde door hen met 4-3 te verslaan.

Op de Royal Limburg, waar de wedstrijden in de poules C en D doorgingen, stopte het verhaal voor Latem en Cleydael al na hun eerste twee wedstrijden. Ravenstein en Rigenée bleken te sterk. Latem en Cleydael spelen zaterdag voor de eer en… om te bepalen wie het in de kwartfinales mag opnemen tegen de winnaars van Sept Fontaines/La Tournette en Sart-Tilman/Ternesse. Dat worden twee beslissende duels op 30 april in een poule B waar de vier teams elk één wedstrijd hebben gewonnen.

Bij de Ladies I was de grootste verrassing van dit eerste weekend op het parcours van de National de uitschakeling van Waterloo. Dat verloor inderdaad met 4-3 van Ravenstein en La Bruyère. Op de moeilijke hole 18 schoten de zusjes Denis zondag in de slotpartijen net te kort tegen Véronique Van Hovell en Margaux Appart, terwijl Clémence Gendebien met 4&3 verloor van Marie Demoulin. Sart-Tilman, met een sterke Sophie Nibus tussen de touwen – verloor nog niet in de foursomes en ook niet in de singles – is nu al zeker van de halve finales. Dat geldt zaterdag ook voor de winnaar van het duel Ravenstein-La Bruyère.

In poule A zijn ook de speelsters van Rigenée, waar het duo Margaux Vanmol-Elodie van Dievoet een perfect rapport voorlegt na de foursomes en de singles, zeker van de halve finales na zeges tegen Latem en La Tournette. Zaterdag wordt het duel tussen de dames uit Gent en de titelverdedigsters uit Nijvel beslissend voor de tweede kwalificatieplaats. Keerbergen is uitgeschakeld.