LIVE : Interclubs Results

De Duitser Alexander Knappe toonde zich zondag de beste tijdens de 4e en laatste ronde van de B-NL Challenge Trophy op Hulencourt (Vieux-Genappe). Op een parcours dat in het voordeel speelde van de longhitters (par 72, 6591m), met een bruinverbrande rough en behoorlijk harde fairways – weliswaar zeer groen, net als de uitstekende greens – beëindigde Knappe het toernooi op 20 onder par (68-66-66-68) en met een slag voorsprong op de Zweed Mikael Lindberg. Christopher Mivis (71-67-72-71, -7) was de beste Belg op dit hoogstaand toernooi met 250.000 euro prijzengeld, waarvan 40.000 voor de winnaar.

‘Dit toernooi was belangrijk voor mij, want ik ben in strijd voor een plaats in de top-20 van de Challenge Tour en dus voor een full card voor de DP World Tour 2022’, aldus de in Sint-Truiden gedomicilieerde Christopher Mivis. ‘Dit toernooi was ook zeer interessant voor jonge pro’s, zoals Giovanni Tadiotto en Jean de Wouters. Ook de beste Belgische amateurs konden zich meten met pro’s van een uitstekend niveau die ook op het hoogste niveau de cut kunnen halen. Alan De Bondt en Yente Van Doren, top-5 op de Pro Golf Tour, kozen er logischerwijs voor om hun positie te verdedigen. In principe zullen zij volgend jaar met een full card in actie komen op de Challenge Tour.’

Omdat het WK voor amateurs tegelijkertijd werd gespeeld, konden Adrien Dumont de Chassart, Matthis Besard en James Skeet niet aan deze Challenge Trophy deelnemen. Wel op de tee stonden de Belgische amateurkampioen Nathan Cossement, Belgisch kampioen U16 Hugo Duquaine en Waterloo-speler Charles Roeland, die zeer competitief blijft. Hij haalde trouwens de cut dankzij een schitterende 2e kaart in 65 slagen (-7), om vervolgens weg te zakken in het weekend en het toernooi op even par te beëindigen. Eveneens het vermelden waard is de knappe prestatie van Thibaut Leys, die het toernooi afsloot op 6 onder par. Giovanni Tadiotto, Jean de Wouters en Kevin Hesbois moesten toekijken in het weekend. Zij moesten afhaken na de 2e ronde met een scherpe cut (-5).