LIVE : No competition for the moment Leaderboard

WK Teams: België net buiten de top-10

 

Het Belgian Team Men deelde de 11e plaats op het WK voor teams (Eisenhower Trophy) dat werd gespeeld op de banen van de Golf National en Saint-Nom-la-Bretèche, ten westen van Parijs. Onder leiding van bondscoach Michel Vanmeerbeek en captain/secretaris-generaal Fanny Cnops finishten onze vertegenwoordigers na vier ronden op 15 onder par. Het toernooi werd na een spannende eindstrijd gewonnen door Italië (-31) voor Zweden (-30).

Omdat enkel de beste twee scores na elke dag meetelden, waren de beide Belgen die aan de universiteit van Illinois studeren logischerwijs de grote bezielers van deze knappe prestaties van het Belgian Team, dat landen voorbleef als Engeland, Australië en Duitsland in een competitie met 71 landen. Zo pakte Adrien Dumont de Chassart op dag 2 (donderdag) op de verraderlijke baan van Saint-Nom-la-Bretèche uit met een fenomenale 63 (-9, met 7 birdies en 1 eagle). Op zaterdag scoorde hij 70 tijdens zijn slotronde op de Golf National. Het leverde hem een 11e plaats op in de eindstand individueel, op 6 slagen van winnaar Tobias Jonsson. De Zweed maakte in de slotronde een achterstand van 6 slagen goed op de Japanner Taiga Semikawa en won met 1 slag voorsprong. Matthis Besard presteerde zeer regelmatig over de vier ronden (71-71-71-69, -4) en werd 31e individueel. James Skeet, Belgisch kampioen U18, deed veel ervaring op die hem bij een volgende gelegenheid zeker van pas zal komen. Met zijn eindscore (+17) finishte hij als 143e in dit zeer bezet toernooi met 213 deelnemers.

Belgian Team Ladies 24e

 

Het WK voor Teams bij de Ladies werd de week voordien afgewerkt op dezelfde twee banen rond Parijs. Ook toen werd het team omkaderd door Michel Vanmeerbeek en Fanny Cnops. Savannah De Bock, die recent Europees kampioene werd in Saint-Germain, kon die geweldige prestatie spijtig genoeg niet herhalen. Mede hierdoor werd het Belgian Team pas 24e (+21) en finishte ver achter de Zweedse meisjes (-13), die de USA klopten via een betere score voor de 3e speelster (73 tegen 74) in de slotronde van de competitie. Individueel werd Savannah gedeeld 48e (+10) dankzij een sterke slotronde (69) op het parcours van Saint-Nom-la-Bretèche. Sophie Bert finishte als 70e (+16) en Céline Manche als 91e (+20). De Zweedse Meja Ortengren, de Duitse Helen Briem en de Amerikaanse Rose Zhang deelden de eerste plaats.

De volgende editie van deze WK’s voor landenteams, die doorgaans om de twee jaar worden gehouden, zullen vanaf volgend jaar doorgaan op de Fire Course van Jumeirah Golf Estates in Dubai. De 30eEspirito Santo Trophy wordt gespeeld van 18 tot 21 oktober 2023 en de 33e Eisenhower Trophy van 25 tot 28 oktober 2023. De editie in Frankrijk van dit jaar was initieel inderdaad gepland voor 2021, maar diende toen te worden uitgesteld vanwege de coronapandemie.