LIVE : Federal Autumn Prize 7 Fontaines Leaderboard

Op 4 oktober was de Royal Zoute Golf Club gastheer voor de finales van de editie 2022 van de Interclubs Seniors. Voor de greenkeeping was dat het signaal om de baan prachtig voor te bereiden. Mede dankzij de gulle herfstzon inspireerde dat velen tot sterk golf en dat resulteerde in spannende duels in alle categorieën. Deze seizoenepiloog had werkelijk alles: mooi spel, verrassende wendingen, een sportieve en tegelijk gezellige sfeer.

In Men 1 ging de titel net als in 2021 naar het team van Royal Waterloo. Met Jean-Pierre Bousmane, Frédéric Ropsy, Michael Jones, Pierre-Yves Roeland, Bernard Cuvelier et Alain Eaton had het zijn Dream Team uitgestuurd en zij stelden niet teleur. Het domineerde (3,5-1,5) een hardnekkig Royal Limburg met onder meer Paul Hansen en Bruno Steensels in de vuurlijn.

In Men 2 toonde het team van Sept Fontaines zich in de finale de betere van het Antwerpse Ternesse (2,5-0,5). Ook voor de club uit Eigenbrakel was het de 2e opeenvolgende titel in deze categorie.

Bij de 65-plus ging de titel naar Royal Waterloo onder leiding van Marc Mortier. Het pakte de trofee met duidelijke cijfers (3-0) tegen Royal Limburg.

In Ladies 1 kregen we een koninklijk duel tussen de Royals Zoute en Waterloo. Na een echte thriller waren het de lokale dames die mochten vieren (3-2). Het verschil werd gemaakt op de 19e hole waar Anne-Catherine Horn de winst pakte tegen Dominique Cuypers.

Golf Château de la Tournette veroverde de titel bij de Ladies II met winst tegen Royal Waterloo (2-1). Ook daar bleef het spannend tot aan de finish. De Nijvelse tandem Joke Van Hedel-Patricia Hoorelbeke besliste dit duel in hun voordeel op de 1e play-off hole.

Bij de 65-plus tenslotte dicteerde Waterloo opnieuw de wet met duidelijke winstcijfers (2,5-0,5) tegen Rinkven. Vooral de duo’s Stevigny-Dewez en Verbruggen-Berlier bleken een maatje te sterk voor hun tegenstanders.

Zoals dit hoort, werden de competities afgerond op de 19e hole. Er heerste eens te meer een geweldige sfeer op het terras waar het zo goed toeven is…