LIVE : Senior Classic #4 Durbuy Leaderboard

Manon De Roey heeft zondag op Erinvale Country & Golf Estate in Kaapstad de South African Open gewonnen, een toernooi van de Ladies European Tour met een prijzenpot van 320.000 euro. De 32-jarige Antwerpse speelde een bijzonder regelmatige vierdaagse. Zij won met 14 onder par. Haar slotkaart in par (72) kwam tot stand in zeer winderige omstandigheden. De Roey had aan de finish vier slagen voorsprong op de Engelse Gabriella Cowley en de Nieuw-Zeelandse Momoka Kobori. ‘Een van mijn doelen aan het begin van het seizoen was om opnieuw te winnen. Ik ben dus bijzonder blij met deze prestatie. Ik speel graag als het waait, want ik vind het leuk om met de wind te spelen. Ik word daar rustig van…’, aldus een lachende Manon De Roey na haar schitterende zege en na de klassieke champagnedouche door haar vele vriendinnen op de Tour. 

Tweede titel op LET 

Voor De Roey is dit de tweede titel op de Ladies European Tour. De eerste veroverde ze in 2022 in het Thaise Bangkok. Dit succes bevestigt dat haar topvorm weer helemaal terug is na een moeilijk seizoen in 2023 op de Amerikaanse LPGA Tour, waar ze nooit echt haar draai vond. Dat ze geen full card had en daardoor nooit de garantie had om aan toernooien te kunnen deelnemen, maakte er de uitdaging zeker niet gemakkelijker op. 

Nu ze weer actief is op de Ladies European Tour kan de speelster uit Rinkven terugvallen op een vertrouwde routine. Ze keert terug naar de toernooien en de banen die ze kent en waar ze met vertrouwen haar eigen spel kan spelen. De gevolgen zijn ook merkbaar sinds het begin van het seizoen, want alleen al in 2024 finishte ze vijf keer in de top-10. Dit succes is ook een kers op de taart van het werk dat ze de voorbije jaren heeft verricht met haar hele staf (waaronder Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis). Ook de steun van de KBGF en Golf Vlaanderen was belangrijk. 

Europese top en Olympische Spelen 

De Belgische nummer 1, die ook droomt van een goede prestatie in Parijs tijdens haar tweede Olympische Spelen, is niet van plan om het hierbij te laten. Met haar huidige 2e plaats op de LET Order of Merit en een 7e positie in de rankings voor de Solheim Cup ranking kan ze verder bevestigen en op die manier vrij snel zekerheid verwerven van een selectie voor het duel met de USA. 

Manon De Roey zet haar seizoen verder op de LET. Haar volgende toernooi is de Aramco Team Series in Seoel (Zuid-Korea) van 10 tot 12 mei. Daarna keert ze terug naar Europa, met de German Masters in Berlijn, de Jabra Ladies Open en twee toernooien in Zweden. Hierbij ook het mixedtoernooi met de DP World Tour in Helsingborg met 2 miljoen dollar prijzengeld.