Een plan met een vernieuwd Belgian Team visie voor de komende jaren is uitgewerkt! De ontwikkeling en werking van het Belgian Team vloeien voort uit de samenwerking tussen AFGOLF, GOLF VLAANDEREN, de KBGF en hun competenties. Het sleutelwoord “samen” is essentieel voor de efficiënte ontwikkeling van de spelers. Het beste resultaat kan alleen worden behaald als iedereen in dezelfde richting werkt, dus een goed communicatie tussen de clubs, de regio’s en de KBGF is fundamenteel. Eén van de doelen is om een samenhang te creëren tussen de ontwikkelingsprogramma’s van de regio’s en het prestatieprogramma van de KBGF.

Specifieke trainingen voor bepaalde internationale tornooien vormen ook een belangrijk onderdeel van het Belgian Team. Het seizoen is voor de spelers van het Belgian Team van start gegaan 23 en 24 januari. Met respect voor de beperkende corona maatregelen hebben dat weekend 6 girls en 6 boys een eerste training kunnen afwerken met Michel Vanmeerbeek, de nationale coach van het Belgian Team. George Mackechnie van Golf Vlaanderen was ook aanwezig zodat er verder kan gebouwd worden op de samenwerking tussen de regio’s en de KBGF. Op de tweede training in februari waren er 8 girls en 11 boys aanwezig, telkens opgesplitst in verschillende groepen. De focus ligt op intensieve en efficiënte training.

Elke maand zal er een training voorzien zijn voor de girls en de boys afhankelijk van de wedstrijdkalenders. De trainingsgroepen staan niet vast en kunnen voor elke trainingssessie verschillen. Er zal ook aandacht geschonken worden aan de Ladies, Men en Paragolf spelers met zicht op specifieke tornooien.

We hopen natuurlijk voor iedereen dat het seizoen er normaler zal uitzien in 2021 en dat de competities snel kunnen hervat worden.