LIVE : No Competition Leaderboard

Wat een stunt! 25 jaar na de zege van Valérie Van Ryckeghem in de Sicilian Open bezorgde Manon De Roey ons land een nieuwe titel op de Ladies European Tour. En wat voor een titel! De 30-jarige Antwerpse was inderdaad de beste in de prestigieuze Thaise afspraak van de Aramco Team Series op het parcours van de Thai CC in Bangkok. De Roey maakte indruk met haar regelmaat over de drie ronden en finishte op 13 onder par (kaarten van 70, 67, 66). Ze won met drie slagen voorsprong op de Zweedse Johanna Gustavsson. ‘Hier wachtte ik al lang op. Dit is het resultaat van vele jaren werk. Mijn profdebuut in 2015 liep niet over rozen, maar ik hield vol en vandaag word ik echt beloond’, aldus De Roey terwijl ze haar mooie trofee in ontvangst nam, samen met een cheque van 70.000 euro.

Dankzij deze titel staat Manon De Roey nu 3e in de Race to Costa del Sol, het jaarklassement van de Europese damestour. ‘Dit is een belangrijk moment in mijn carrière. Ik ga nu kunnen starten in de belangrijke toernooien, zoals een aantal majors. Dit is fantastisch!’

Haar potentieel is inderdaad zeer groot. ‘Zij slaat de bal ver en haar korte spel is nu ook zeer compleet. Ze heeft nu alles wat nodig is om binnenkort een plekje te veroveren op de LPGA Tour’, zeggen haar beide vaste coaches Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis.

In ieder geval betekent deze titel ook de best mogelijke promotie voor de Mithra Ladies Open. Die komt er al aan over twee weken, meer bepaald van 27 tot 29 mei, op de Golf de Naxhelet in Wanze. ‘Ik kan niet wachten om voor de Belgische fans te spelen en ik zal er alles aan doen om opnieuw te winnen’, belooft de speelster van Rinkven met een kamerbrede glimlach.